Al fietsend met 2 honden de aarde rond

Zwolle – Een wereldreis op de fiets klinkt als een uitdaging? Voor Gijs & Annebeth uit Zwolle is dit straks werkelijkheid. Zij gaan namelijk samen met hun twee honden Huub & Liska de wereld over fietsen. Een tocht door weer & wind, meerdere continenten en vele culturen.

overzichtfoto.jpg

Na maanden van voorbereidingen ruilen zij hun vertrouwde woning in voor twee fietsen en gaan zij komend voorjaar de wereld rond fietsen. Het vertrek vindt plaats vanuit Zwolle waarna zij hun weg gaan vervolgen door Europa om vervolgens de Pan-American Highway te gaan fietsen die loopt van Alaska tot onderaan het puntje van Chili. Het plan is om gemiddeld 100 kilometer per dag te gaan fietsen en rond te komen met een gemiddeld budget van 20 euro per dag.

Fietsen met een doel
De wereldreis van meer dan 35000 kilometer zal niet zonder betekenis zijn, met deze reis proberen zij namelijk meer bewustheid te creëren rondom de impact van reizen op het milieu en het dierenleed wat er wereldwijd plaatsvind. Met hun reis en blog hopen zij de lat lager te leggen voor andere reizigers en willen zij laten zien dat het mogelijk is om duurzamer en met dieren te reizen. Ook zal er geld gaan worden ingezameld voor een goed doel dat waterfilters verspreid in rampgebieden. De reis is te volgen via greentravelguru.com of via social media @greentravelguru.

Green Travel Guru
Green Travel Guru is een reisblog gefocust op bewust en avontuurlijk reizen. Gecreëerd om anderen te inspireren en te informeren.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Mooi initiatief, alleen jammer dat de zogenaamde “wereldleiders” er geen boodschap aan hebben.
  Goed dat het deze 2 in ieder geval niet tegenhoudt deze reis te ondernemen!


  Maak melding

 2. stelletje idioten. vragen om problemen. laatst kwam er een familie terug uit afganistan. jarenlang ontvoerd, kinderen vermoord, vrouw verkracht.
  lekker, maar blijven geloven in onze lieve heer.


  Maak melding

 3. Bericht door tokus, op 7 november 2017 19:52
  lekker, maar blijven geloven in onze lieve heer.

  En wat heeft dat ermee te maken?


  Maak melding

 4. @bernard een beetje accu geeft 150 km ondersteuning
  en ze zullen ook wel 1 extra bij zich hebben

  en daarbij met tegen wind of steile berg dan kan je hem aan zetten

  normaal hebben ze geen trapondersteuning nodig
  zijn fitte gezonde mensen , anders hoef je niet aan zo;n tocht,
  te beginnen  Maak melding

Reageer