Sinterklaasintocht Zwolle

Zwolle – Sinterklaas zal naar alle waarschijnlijkheid op 18 november Zwolle aandoen in zijn oude vertrouwde tabbert, maar het feest zelf is wel in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 14:00 uur kan iedereen zich vermaken met activiteiten op én rond het Rodetorenplein en Grote Kerkplein. De goedheiligman meert rond 14:20 uur aan bij het Rodetorenplein om zich in het feestgedruis te storten.

23157083_1649370145138112_5932972454443746275_o.png

Route Sinterklaasparade 2017 

Nieuw dit jaar is de route die Sinterklaas af zal leggen met een grote parade. Om 14:30 uur begint het Sinterklaasfeest op het Grote Kerkplein, wat het eindpunt is van de parade,tot ongeveer 17:00 uur. Daarna snel naar huis om je schoen te zetten! Op de facebookpagina van de organisatie is te lezen dat er nog plaats is voor 3 sprookjesfiguren e/of mascottes.  Aanmelden kan hier https://www.facebook.com/sinterklaasintochtzwolle/.

Artikel delen:
Reacties 77
 1. Bernard , reageer dan zelf ook niet. Met je oubollige discussie. In het vorige draadje was je zelf ook behoorlijk aanwezig. Wat een onzin haalde je er toen allemaal bij.


  Maak melding

 2. Wees gerust, Zwolle loopt standaard 10 jaar achter. Je kunt dus nog lange tijd ‘genieten’ van een karikatuur bij een kinderfeest dat door een deel van de bevolking als kwetsend wordt ervaren.


  Maak melding

 3. Dat was niet zo Benji, ik reageerde toen alleen op onwaarheden van De Cock. Mijn mening over zwarte Piet heb ik voorgaande jaren uitvoerig gegeven. Dit jaar niet meer. We moeten ook eens verder. We moeten het nu weer over het feest zelf hebben. Is leuk genoeg.


  Maak melding

 4. De volgende discussie kan inzicht wachten. De nieuwe pieten zijn gebaseerde op 16e eeuwse Spaanse edelmannen. Dat zijn dé edelmannen die destijds half Nederland uitmoordden. Steden als Naarden, Zutphen, Haarlem en Oudewater werden compleet leeggemoord. Leiden werd daarnaast uitgehongerd, en Willem van Oranje werd door een laffe Spaanse huurmoordenaar geliquideerd.
  Dus redelijk vergelijkbaar qua bloeddorstigheid als de nazi’s of de IS.
  Ik vind het op zijn zachtst gezegd nogal ongelukkig dat ze zich op deze groep hebben gebaseerd…  Maak melding

 5. @PeterD
  Alles wordt wel door een deel van de bevolking als kwetsend ervaren. Je kunt alleen niet iedereen tevreden stellen zonder anderen voor de borst te stoten of te kwetsen. Kun je je heel hard op de borst kloppen en je superieur voelen omdat JIJ het opneemt voor een kleine groep mensen, maar daarmee kwets je zelf weer andere kleine en grotere groepen mensen. Beetje hypocriet wel.

  Zwarte Piet heet Zwarte Piet. Daar is niets onduidelijks – of rationeel gezien kwetsends – aan. Meteen bukken als iemand iets eist is niet verstandig. Met terroristen wordt niet onderhandeld, en dat zou ook niet moeten met de randfiguren die zich activisten menen te moeten noemen. Toegeven zorgt er alleen maar voor dat meer en meer mensen steeds maar meer gaan eisen. Ze zien immers dat hun eisen – hoe irrationeel ook – klakkeloos worden ingewilligd door de onderdanige Hollander.


  Maak melding

 6. Je kunt alleen niet iedereen tevreden stellen zonder anderen voor de borst te stoten of te kwetsen.

  Mijn ervaring uit mijn vorige leven (toen ik nog werkte) is dat dat bijna altijd wel kan. Je moet alleen afleren om in tegenstellingen te denken.


  Maak melding

 7. @Daniel Door framing van de groepen met een verschillend standpunt, “superieur”, “randfiguren”, “onderdanige Hollander”, maak je je eigen stellingname wel duidelijk maar breng je de discussie geen steek verder.
  Het intrigeert mij dat ik uit je reactie meen te lezen dat alleen de ‘Hollanders’ eigenlijk iets te zeggen mogen hebben over dit land. Zij kunnen ‘eisen’ al dan niet inwilligen.
  Dit is niet hoe ik mij een samenleving voorstel.


  Maak melding

 8. Gisteren liep er een moeder met kind door de Jumbo die ineens keihard begon te roepen: “Kijk mam, daar loopt Zwart Piet” tegen een mevrouw. Een logische reactie van zo’n kleintje, maar die mevrouw wist niet waar ze moest kijken en schaamde zich rot.
  Ik vond het vreemd dat die moeder niet met een corrigerende reactie kwam. Ben altijd benieuwd wat ze tegen haar kind zou zeggen wanneer ze keihard door de supermarkt zou roepen: “Kijk mam, daar loopt een mongool”
  Vermoedelijk “dat mag je niet zeggen”.


  Maak melding

 9. Gewoon roetveegpieten, zonder kroeshaar en zonder dikke lippen. Dat je eerder niet door had dat Zwarte Piet een karikatuur van een neger is, prima. Maar als dat nu na alle uitleg hierover nog steeds niet duidelijk is, gaat er iets goed mis in de bovenkamer.

  Roetveegpieten, zijn gewoon Pieten, zonder het hele ha ha, een neger aspect.


  Maak melding

 10. @Jasper

  Maar als dat nu na alle uitleg hierover nog steeds niet duidelijk is, gaat er iets goed mis in de bovenkamer.

  Dus anders denkenden sporen niet volgens jouw visie. Jouw denkwijze is dus de waarheid. “Waar koop jij jouw waarheid.” Was het in aanbieding vandaag?


  Maak melding

 11. ‘Dat je eerder niet door had dat Zwarte Piet een karikatuur van een neger is, prima’

  Echt prima wat mij betreft ook.

  We helpen eenieder immers te ontdekken wat een vreselijke kwalijke zaak die ‘traditie’ is.  Maak melding

 12. Ik heb het niet over denkwijzes, ik heb het over iets wat zo helder is als de poolster. De traditionele Zwarte Piet is een nep-neger. Zwart/bruin, kroeshaar, rode lippen, gouden oorbellen. Als je dat nog steeds niet wil snappen, spoor je inderdaad niet.


  Maak melding

 13. Ik kan mij herinneren dat jezelf ook voor zwarte piet gespeeld hebt Japser, voelde je je toen ook een nep neger? Wat een gezeik zeg. Je spoort echt niet, met zulke gedachtes. Dat het maar weer een mooi kinderfeest mag worden in Zwolle.


  Maak melding

 14. Toen had ik dat besef niet, zoals ik net zei, niemand had dat. MAAR nu is dat toch al wel een keer of 100.000 in ons gezicht gedrukt. Dus doe gewoon roetveegpieten, dan kan het een inclusief feest zijn.


  Maak melding

 15. Als je iets niet snapt dan spoor je niet Jasper? >:(

  Zul je weinig vrienden hebben (gehad),…..wel blij dat je géén leraar bent geworden!

  Wellicht eerst eens bij jezelf beginnen ??om te kijken?? waarom mensen je niet snappen!


  Maak melding

 16. Zwarte piet moet blijven. Goed van jasper om zijn alterego rietpluim of anderen niet te gebruiken met deze ‘dan spoor je niet’ stelling. Wel duidelijk wie er niet helemaal spoort.


  Maak melding

 17. Waarom veralgemeniseer je Realist? Ik zeg niet dat als je iets niet snapt. Ik zeg dat als je niet in ziet dat de traditionele Zwarte Piet een karikatuur van een neger is, als je dat na 3 jaar discussie, met alle uitleg nog steeds weigert in te zien, dat je dan niet spoort. Waarom je er ad hominems bij haalt, hoef je niet uit te leggen.


  Maak melding

 18. ” toen had ik dat besef niet” . Goh Jasper, heb je dat besef gekregen door Sylvana Simons en die paar klaplopers uit Amsterdam? Niemand had moeite met zwarte piet totdat die paar aandachtrekkers er over begonnen. De meerderheid van de Nederlanders hebben helemaal geen moeite met zwarte piet behalve dan die Amsterdammers.


  Maak melding

 19. Ja en, Bernard wat wil je daar mee zeggen? Dat Jasper dat besef al veel eerder had kunnen hebben? De discussie is pas opgelaaid door eerder genoemde Sylvana Simons. En die paar losers uit Amsterdam. Gelukkig blijft de landelijke intocht dit jaar rustig zonder demonstraties. Want nu komt het, men vind Dokkum toch wel erg ver van Amsterdam liggen . Ha ha ha. Wat een sukkels.


  Maak melding

 20. Wat ik daarmee bedoel is, dat het probleem er al veel langer was dan de afgelopen paar jaren. Men heeft het al jaren lang heel vriendelijk gezegd, maar als er dan niemand luisteren wil, zul je het wat nadrukkelijker moeten zeggen. En dat is wat de afgelopen jaren gebeurd is. En dat die mensen dan losers genoemd worden wil zeggen dat men er nog steeds niet serieus er over wil nadenken.


  Maak melding

 21. Kan niet wachten tot de tijd dat de moslims zich beledigd voelen om het niet dragen van een hoofddoek en een baard voor iedereen. Degene die zich niet wil aanpassen is een racist en wil niet luisteren. En dan moet het nadrukkelijker worden gezegd.

  Voor het jaar 2050 heeft iedereen in Nederland een hoofddoek en een jurk, want de meerderheid in de randstad wil het. Het is verplicht en vele schaapjes zullen volgen.

  Net zoals de aanpassing van sinterklaas en de reacties hier. Stel politiek correcte droeftoeters, ‘gauw in de maat lopen anders mag ik niet meedoen in de maatschappij’.


  Maak melding

 22. Of er mensen het er wel of niet over hebben, heeft niks te maken met of het wel of niet een probleem is. Of de meerderheid er geen probleem mee heeft, betekend niet dat er dan geen probleem is. En nu er al 3 jaar overduidelijk bewijs wordt geleverd voor het feit dat Zwarte Piet een karikatuur van een neger is, zou dat zo langzamerhand wel eens mogen doordringen. Zeker omdat zoals Bernard zegt het in de jaren ’80 al werd aangegeven. De tijd van met je kop in het zand zitten is voorbij.

  Betekend dan dat Zwarte Piet helemaal afgeschaft moet worden zoals sommige protestteerders roepen, nee, dat vind ik niet. We kunnen prima aan onze traditie vasthouden. Maar dan wel in een vorm dat het niet een nep-neger is.


  Maak melding

 23. Nog maar eens copypaste omdat deze discussie al zovaak is gevoerd:

  Gegeven moment gaan de voorstanders van de oude zwarte piet lijken op de bewoners van de zuidelijke staten van de VS, die eigenlijk nog steeds vinden dat de ‘oude’ situatie beter was.


  Maak melding

 24. Het gaat deze keer niet over Moslims, H.Rood. Als de mensen, die dit de laatste jaren zo nadrukkelijk aangekaart hebben, al gelovig zijn dan verwacht ik dat ze Christen zijn. Niet veel Surinamers en Antilianen zijn Moslim.


  Maak melding

 25. Zuidelijke staten VS is democraten/ ezels. Obama, Hillary, Clintons bijvoorbeeld het liefst wil deze groep de slavernij terug. Terwijl de Bush en Trumps, de republikeinen/ olifanten slavernij juist afgeschaft hebben.

  Of is dat weer teveel aan realiteit?


  Maak melding

 26. Bernard, dus omdat een kleine groep iets wil en het met geweld oplegt dan wel dreigt, moet de grote groep zich aanpassen? Omdat er genoeg surinamers en antillianen zijn die VOORSTANDER zijn van zwarte piet moet de rest zich aanpassen?

  Marxisme en het communisme werken ook op deze wijze.


  Maak melding

 27. @Jasper

  Ik heb het niet over denkwijzes, ik heb het over iets wat zo helder is als de poolster.

  Weer jouw eigen mening opleggen aan anderen. Ik hoop dat jij net zo helder bent als de Poolster die jij aanhaalt.


  Maak melding

 28. @bernard

  Van beide kanten zijn er sterke argumenten. Dus iedereen zijn eigen mening zonder anderen te willen aftroeven in zijn of haar gelijk. De waarheid ligt in deze kwestie in het midden en ik ben blij, dat ik mijn berichten omtrent dit onderwerp dat vorig jaar ook al aan de orde was, niet heb geknipt of geplakt naar dit nieuwe onderwerp toe.


  Maak melding

 29. Welke mening Stevens? Wat anders is Zwarte Piet dan een karikatuur van een neger? Vertel me dat eens? Waarom is hij zwart/bruin, waarom heeft hij kroeshaar, waarom heeft hij dikke lippen?

  Ben benieuwd naar jouw feiten.


  Maak melding

 30. @Japser

  Wat is er met jou aan de hand dat je continu zo door blijft drammen om op wat voor een manier dan ook jouw gelijk te krijgen? Leg je er eens bij neer, dat jouw mening niet heilig is en niet de enige mening hier op WLZ is waarvan jij denkt, dat iedereen maar aan jouw mening moet gaan voldoen.


  Maak melding

 31. Vroeger hadden we allemaal een zwart wit tv en nu een kleuren. Ik hoor daar helemaal niemand over zeuren.

  Nee dit is niet het begin van een sinterklaas gedacht maar gewoon de realiteit.

  Geen gezeur van Japser, HK, H.rood, zonde of swollenaer6. Nee zelfs realist zeurt hier niet over.

  Over zouden zij nog verstokte zwart wit kijkers zijn?

  Mooi man.


  Maak melding

 32. Ik heb wel een kleuren TV. Maar dan ook een echte. Breedbeeld en met zo’n stroomvoerende beeldbuis. Zo’n zware bak die bijna niet te tillen is. Heeft zeker vier keer zo veel gekost als die prullaria die tegenwoordig in de huiskamers staat. Het beestje is nu twintig jaar oud en het beeld is nog steeds perfect! Gaan nog zeker twintig jaar bij komen.
  Tradities moet je in ere houden!


  Maak melding

 33. Haha,….ja is inderdaad leuk bernard maar ??men?? vergeet wel praktisch te denken: buurman Piet met wat roetvlekken wordt wel direct herkend door de kinderen.


  Maak melding

 34. De Zwarte Piet was en is nooit bedoelt om de zwarte medemensch te beledigen. Dit was ook nooit een probleem tot ineens een stel zeurpieten die niks te doen hadden hun dagen moesten invullen.
  Kinderen hebben geen flauw benul van deze discussie. Tegenwoordig is iedereen bij het minste en geringste beledigd en op zn tenen getrapt. Gelijk huile bij mammie. Echt bedroevend wat er gaande is!
  Mensen hebben geen dikke huid meer. Zo jammer….


  Maak melding

 35. @Steven zeg dan gewoon dat jij ook niks anders ziet dan een nep-neger. Durf dat gewoon toe te geven. Kunnen we daarna verder met een roetvegenpiet.

  @Freddie maakt niet uit of het wel of niet zo bedoeld is, het gaat erom hoe het overkomt. En dat is helaas wel als een zwarte medemensch. Dus aanpakken nu we dat besef hebben. Kinderen hebben daar ook geen last van en dan is het allemaal niet meer racistisch.


  Maak melding

 36. @Realist er zijn genoeg voorbeelden van juffen en meester die zich voor de kinderen omkleedden naar Sinterklaas of Zwarte Piet waarbij de kinderen daarna er heilig van overtuigd waren dat dat daadwerkelijk Sinterklaas en Zwarte Piet waren. En zelfs na het terug omkleden vol trots vertelden aan de leraar dat Sinterklaas er net was. Kinderen hebben een sterk genoege fantasie om ook in roetvegen te trappen. Pas als ze wat ouder worden komen daar scheuren in, maar die komen er sowieso wel. Op een gegeven moment moet je ook ophouden met liegen tegen je kinderen lijkt me.


  Maak melding

 37. De grootste fan van Zwate Piet is de geblondeerde Limburger Wilders. Die loopt op iedereen af te kraken. Zijn hobby is kansloze moties van wantrouwen aan te vragen.

  Hij is altijd aan het Zwarte Pieten.

  Alleen daarom ben ik voorstander van alle andere gekleurde Pieten. 😀


  Maak melding

 38. @Japser

  Het punt waar het om gaat, is dat zwarte pieten vaak bekenden zijn van de kinderen. Ze moeten dus onherkenbaar zijn, anders is het geloof weg. De mensen die tegen Zwarte Piet actie voeren, schijnen dit totaal over het hoofd te zien. Het is niet zomaar een verkleedpartij, de kinderen geloven dat sinterklaas en zwarte pieten echt bestaan.


  Maak melding

 39. @Realist lees mijn post nog een keer waarin ik zeg dat een JUF zich VOOR de kinderen omkleed naar SINTERKLAAS en dan alsnog geloven dat dat echt sinterklaas IS.

  Je kunt kinderen heel makkelijk foppen.


  Maak melding

 40. Het is niet zomaar een verkleedpartij, de kinderen geloven dat sinterklaas en zwarte pieten echt bestaan.

  Vergelijkbaar met het bezoeken van een kerkdienst 😉


  Maak melding

 41. Ik wilde hem er niet bij pakken Mike, maar helemaal gelijk. Hielden ouders ook maar op met liegen na een bepaalde leeftijd over dat soort zaken 😉


  Maak melding

 42. @Realist

  Net wat je zegt. Zou er bij @Jasper ook een niet verwerkt trauma zitten, waarom hij steeds maar weer blijft doordrammen en zijn gelijk probeert te krijgen, terwijl ik nogmaals weer moet herhalen, dat niemand hierin de waarheid in pacht heeft? Wanneer er personen zijn, die in een ontkenningsfase zitten, dan leidt een discussie zoals deze tot niets. Het blijft praten tegen een muur van verzet. Wat de rest doet interesseert mij verder niet meer. Wat mij betreft is dit topic gesloten.


  Maak melding

 43. @Steven, Jasper moet altijd gelijk hebben. Als hij zijn zin niet krijgt blijft hij maar doordrammen. Net een klein kind wat dat betreft. Hij heeft zelf geen kinderen, maar denkt ook hier de wijsheid in pacht te hebben. Kun je aan zijn reacties wel merken dat hij zelf geen kinderen heeft. Hoe gaat het met je alter ego Riet Pluim trouwens ?


  Maak melding

 44. @Ewoud

  Hoe gaat het met je alter ego Riet Pluim trouwens ?

  Is deze vraag aan mij gericht? Zo ja dan kan ik jou zeggen dat ik geen Riet Pluim ben of wie dan ook. Ik reageer op WLZ enkel en alleen onder eigen naam en gebruik geen verdere nicknamen (alter ego’s) zoals sommigen hier dat wel doen.


  Maak melding

 45. Waarom alleen posten dat ik iets zeg wat je niet leuk vindt, maar waarom weigeren om op mijn vragen in te gaan, of je eigen mening daaromtrent te geven.

  (hopelijk) laatste keer: is Zwarte Piet geen karikatuur van een neger, en zo nee, hoe verklaar je de kleur, het haar, de rode lippen, etc.?

  En als je daar geen antwoord op wil geven, doe dan ook niet alsof je mee doet aan deze discussie.


  Maak melding

 46. Steven, nee. Vraag was voor Jasper bedoeld;) Reacties van beide lijken veel te veel op elkaar dat het gewoon opvalt. En het is wel erg stil de laatste tijd. Je hoort hem/ haar niet meer.


  Maak melding

 47. @Ewoud waarom zou iemand in hemelsnaam onder twee accounts hetzelfde posten? Nee, ik post niet ook onder de naam van RietPluim, kan het prima af met één account.

  @Steven dan niet, laf.


  Maak melding

Reageer