Feestelijke heropening Zoekplein Frion

Zwolle – Het Zoekplein, de multimediatheek van Frion, is vernieuwd en bestaat 5 jaar! Reden voor een feestelijke heropening. Wethouder Meijerink doet dit samen met cliënten op 15 november om 15.00 uur aan de Govert Flinckstraat 31 in Zwolle. Het Zoekplein is een fijne plek om mensen met en zonder beperking te ontmoeten, vragen te stellen en te leren. En een bron van inspiratie en informatie voor zowel cliënten, het netwerk van cliënten en medewerkers. Waar veel expertise is over hoe je vanuit communicatie goed aansluit bij de vraag van mensen met een verstandelijke beperking. Ook op digitaal gebied. Waardoor zij zich steeds verder ontwikkelen, zelf keuzes maken en beter in staat zijn om mee te doen in de maatschappij.

cb-zoek-dsc_2153.jpg 

Vernieuwen vanuit de vraag van cliënten
Nienke Monsma, medewerker Zorg en Advies: "De reden om te vernieuwen en opnieuw in te richten komt voort uit de visie om met onze expertise steeds aan te sluiten bij de vraag van cliënten. Waardoor zij beter in staat zijn hun eigen leven te leven. We merkten de afgelopen jaren bij cliënten een enorme drive om zich te ontwikkelen. Omdat zij mee willen doen en zelf keuzes willen maken. Denk aan zelfstandig wonen, reizen, sporten, stemmen en seksualiteit en relaties. Of kunnen lezen, schrijven en gebruik willen maken van tablets en apps. Zaken die voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend zijn. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking vaak nog niet.


Expertisecentrum met hulpmiddelen en advies op maat
Het Zoekplein is een expertisecentrum. Met een schat aan hulpmiddelen. Cliënten, ouders en medewerkers kunnen hier terecht voor advies op maat en materialen lenen. Denk aan dvd’s, spelletjes, de tovertafel, de CRDL. Of digitale middelen om te ervaren of iets bij de cliënt past, voordat hij het zelf aanschaft. Zoals tablets of beeldhorloges. Er zijn op maat gemaakte themakisten, folders en boekjes ontwikkeld om bijvoorbeeld een moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken. Voorbeelden hiervan zijn autisme, verslaving of seksualiteit en relaties.

Nienke Monsma: "Het op maat aanbieden van informatie is een vak apart. In Nederland zijn we ver in communiceren met mensen die doof en blind zijn. Maar de communicatie met mensen met een verstandelijke beperking blijkt achter te liggen en is niet makkelijk door de vele verschillende niveaus. Dankzij de expertise die de afgelopen jaren is ontwikkeld bij Frion, kunnen cliënten zich verder ontwikkelen, ingewikkelde informatie makkelijker tot zich nemen, en – contact maken met anderen. Waardoor zij beter mee kunnen doen in de maatschappij."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)