VV Berkum - Sportpark De Vegtlust - Foto: Hans van Eijsden
VV Berkum - Sportpark De Vegtlust
Foto: Hans van Eijsden

Berkum mikt Hellendoorn uit beker

Zwolle – Berkum heeft het bekerduel tegen derdeklasser Hellendoorn met 4-0 gewonnen. De bezoekers hielden een uur aardig stand maar konden het daarna niet meer bijbenen.
"We hadden er nog wel drie of vier meer bij kunnen maken. Maar we zijn een ronde verder, dus ik ben tevreden," keek Berkum-trainer Arno Hoekstra op de wedstrijd terug.

Druk
De Zwolse hoofdklasser zette direct flink druk en al snel moest de Hellendoornse verdediging een bal van de eigen doellijn rammen. Vervolgens lieten Youp Kok en Frank Hoolsema kansen liggen om Berkum al vóór rust op een ruime voorsprong te brengen en trok Hellendoorn zich steeds meer op eigen helft terug, met spits Thijs Heuvink als eenzame frontsoldaat die in de middencirkel wachtte op een peer naar voren. In de 37e minuut braken de Zwollenaren eindelijk de ban. Na een corner stuurde Chris van der Meulen de bal richting doelmond, waar Jordi Lemmens vallend de 1-0 binnen kopte.

Knap gekeerd
Een minuut na de hervatting leek Hoeseb Yakob de voorsprong voor Berkum uit te gaan breiden door uit de draai uit te halen, maar Hellendoorn-keeper Ruben Meijer keerde het schot knap. Toen er bijna een uur op de klok stond konden de bezoekers de druk niet meer aan. De sterk spelende Björn Bakker slingerde bal voor het doel en toen er een Hellendoorn-verdediger uitgleed kreeg Chris van der Meulen vrij baan. Dat was wel aan de Berkum-linksbuiten besteed en hij liet keeper Meijer geen kans: 2-0. Een kwartiertje later veroverde Bakker opnieuw de bal en gaf hij perfect af op Chris van der Meulen, die de 3-0 binnen kon tikken. Vlak daarna gaf Van der Meulen, na een fraaie diagonaal van Bakker, af op Yakob die voor 4-0 zorgde. Ook daarna bleef Berkum er voor gaan, maar verder dan een schot van Bakker dat via de lat over vloog kwam de thuisclub niet meer.
Daarmee heeft Berkum de tweede ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost bereikt en heeft de ploeg de nare smaak van het vorige bekerseizoen, toen de Zwollenaren al in de eerste ronde werden uitgeschakeld, enigszins weggespoeld. De loting voor de tweede bekerronde zal op dinsdag 14 november plaatsvinden.

Berkum-Hellendoorn, 7 november 2017 (1e ronde knock-outfase Districtsbeker Oost)
Eindstand: 4-0 (1-0)
Doelpunten: 37. Jordi Lemmens (1-0), 57. Chris van der Meulen (2-0), 70. Chris van der Meulen (3-0), 73. Hoeseb Yakob (4-0)
Scheidsrechter: Jan Klein Ganseij
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis (62. Dennis Horstman), Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Ruud Wellenberg (62. Jason Huisman), Frank Hoolsema (46. Hoeseb Yakob), Mark van der Meulen, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Youp Kok
Opstelling Hellendoorn: Ruben Meijer, Lars Huzen, Roy Schoot Uiterkamp, Jasper Smeitink, Lars Roelofs, Jesse van de Berg, Stephan Lamers, Richard Bouwhuis (67. Joey Klaassen), Robbin Wieldraaier (61. Olivier Mulder), Harm Jan Olthof, Thijs Heuvink (61. Roy Dommerholt)

Artikel delen:
Reacties 15
 1. En met maar liefst 6 boys die de eigen jeugdopleiding doorlopen hebben. Het liefst zie ik er 11 maar goed 6 is wel een respectabel aantal.


  Maak melding

 2. Wie gaat er as zaterdag naar de bekerwedstrijd Koopclub’28 – Koopclub’90? Historie is er niet want het is de allereerste keer dat de beide koopclubs tegen elkaar uitkomen.

  Koopclub’90 heeft de ambitie om binnen 7 jaar de stap te maken naar de Hoofdklasse en dat gaat samen met het aantrekken van spelers.

  Koopcclub’28 is bescheiden. Zij haalt spelers om mee te doen om de strijd om promotie naar de 1e klasse.

  Beide koopclubs hebben een grote achterban die de club overal volgen op internet.

  U komt toch ook om uw koopclub aan te moedigen? Er zijn parkeerplaatsen genoeg in Zwolle.  Maak melding

 3. Gelukkig heeft Berkum 10 opgeleide spelers uit de eigen jeugd voortgebracht die nu tot de selectie van het 1e behoren. De eerste spelers die Piet Diender heeft opgeleid in de ukken stromen nu de selectie binnen. En dat worden er de aankomende jaren meer en meer. 😀


  Maak melding

 4. En die spelen gewoon op Hoofdklasse niveau.

  Trouwens ik kan me de tijd nog herinneren dat spelers van Berkum 1 een worst van Euro 5.500 netto per jaar werd voor gehouden door een clubje uit Zwolle. Dat clubje zit inmiddels op zwart/rood zaad en is afgedaald naar een Peppie en Kokkie klasse ivm een grote belastingschuld.

  Ze hebben van hun fouten geleerd en halen nu veel jeugdspelers op. Is goedkoper en laten dat veelal doen via bekende jeugdspelers die al bij de club actief zijn. Vriendjespolitiek noemen we dat.

  Deze maand staat er weer een ALV op agenda en zal dit topic besproken worden door het bestuur. Het lijkt mij nuttig deze ALV bij te wonen.  Maak melding

 5. Ik geef anders helemaal geen stuiver voor dit be quick 28. Wat een dramatisch zooitje.
  De tegenstander heeft de betere spelers gekocht zo te zien. Het was al 0-1 na amper 4 minuutjes op het koude, kille en winderige sportpark. Het lijkt erop dat het bekerboek voor dit jaar alweer weer dicht kan en na afloop ongetwijfeld weer een mannus look a like en vette hap om de selectie (en het nog aanwezige publiek) te vermaken.


  Maak melding

 6. @ Dylan

  Waarom zo dikke bek? Er waren veel Berkummers die het heel gezellig vonden, en her resultaat 3-1 snap jou grote muil niet. Maar Weltrusten he droeftoeter.


  Maak melding

 7. Ik heb de hele wedstrijd aan de radio gekluisterd gezeten. Spannende pot met een gelukkige winnaar aldus de verslaggever.

  De heel makkelijk gegeven penalty was live in de uitzending te horen. Mooi maar ik dacht eerst nog dat hij gestopt werd door de keeper want ik hoorde helemaal niemand juichen of klappen.

  Dat was echter bedrog en komt waarschijnlijk door de dikke bol die om de microfoon van de verslaggever zit om de windgeluiden buiten te sluiten.

  Kunnen ze een microfoonbol uitvinden die alleen maar de wind uitsluit maar niet de aanmoedigen en klappen van de aanwezige toeschouwers? Ander dient RTV Zoo maar een bandje in te starten met sfeergeluiden.

  Bedankt en een hele fijne zondag allemaal.


  Maak melding

 8. Die nummer 9 zeg van koopclub’28. Dat kan echt niet hoor. Lekker afgetraind. Verschrikkelijk wat een papzak. Hoogste tijd voor de gezonde kantine.


  Maak melding

 9. Lekker rustig hiero. Het lijkt verdorie de ALV van vanavond wel. Toch niet weer 30 aanwezigen (incl. bestuur) net als vorig jaar? Zet de frituur maar vast aan. Is er ook nog een live zanger met orkestband na afloop?
  Gezellig hoor. :'(


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.