Extra koopzondag op zondag 24 december 2017

Zwolle – Zondag 24 december, de dag voor Eerste Kerstdag, is er een extra koopzondag. Op verzoek van CityCentrum, de vereniging van Zwolse ondernemers in de binnenstad, en diverse winkeliers in de wijkwinkelcentra hebben burgemeester en wethouders een extra koopzondag aangewezen op 24 december 2017.

De 15 koopzondagen per jaar worden in overleg met de ondernemers ieder jaar bepaald. Eind vorig jaar zijn de koopzondagen voor 2017 vastgesteld. Voor de maand december zijn toen koopzondagen gepland op 3 en 17 december 2017. Hier is nu 24 december aan toegevoegd. Het is aan de ondernemers zelf of ze ook daadwerkelijk open zijn op deze zondagen. CityCentrum heeft laten weten een koopzondag in 2018 te willen inruilen voor een extra koopzondag op 24 december 2017. Daarmee komt het aantal koopzondagen voor volgend jaar dan op 14. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke zondagen in 2018 koopzondagen zijn. 

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Hallelujah!!! Een extra koopzondag, de burgemeester en
  de wethouders hebben er vast heel lang mee zitten puzzelen.
  Wel of geen extra koopzondag.

  Ik kan me ook wel inleven in de puzzelarij die dergelijke mensen
  moeten doen.

  Maar al puzzelend kan ik me ook voorstellen dat je meer en meer
  van puzzelen gaat houden ­čśë

  Nouja, een extra koopzondag.

  Ik vind term ‘koopzondag’ overigens een hele slechte.
  Koopmaandag? Koopdonderdag ? Koopvrijdag ?

  Toe, ik snap zulks gezever niet, reli dingetjes vrees ik.
  Schaf de reli dingen nou maar echt eens af denk ik, als
  het gaat over hoe onze samenleving prettig en acceptabel te
  maken voor vele religieusen van alle pluimage en ook voor non religieusen.  Maak melding

 2. Hikje, hoe kan jij jouw bijdrage als relifoob nou met “Hallelujah” beginnen? Hallelujah is een van oorsprong Hebreeuwse uitroep die ‘Prijst God’ betekent. Google eventueel maar eens. Als je relidingetjes wilt afschaffen moet je ze niet zelf blijven gebruiken. Het zou bij jouw lezers maar misverstanden kunnen wekken…


  Maak melding

 3. Mevrouw Greet Wilders en mister Ronald Trump toeteren ook maar wat.
  Er zijn altijd mensen en robots die ze lijken en volgen. Als je zelf niet beter weet, geloof je dat ze waarheid toeteren. Zoooo dom.


  Maak melding

 4. Winkels op zondag open zodat er eindelijk een discussievrije politiek ontstaat omtrent dit topic, dat nu helaas nog altijd maar blijft steken door bepaalde op oude leest geschoeide politieke geloofsinvloeden, die heden ten dage niets meer met de huidige realiteit van de samenleving te maken hebben.

  Was dit onderwerp begin dit jaar ook al niet aan de orde, of was dat vorig jaar ook al het geval? Moet toch even gaan kijken voor een copy en paste.;)


  Maak melding

 5. @Steven Bruins: Het begint met jouw irritatie over het oude denken.

  Als je merkt het werkt niet (lees: als mensen er niet in geloven) dan moet je niet angstvallig proberen ze daar toch van te overtuigen. Je moet dan een nieuwe manier vinden.

  Daar past ook vooral jou eigen toegevoegde waarde bij.


  Maak melding

 6. Wauw, dat heeft maar 39 minuten geduurd voordat Zwolle iemand relifoob noemt.

  het gaat over hoe onze samenleving prettig en acceptabel te maken voor vele religieusen van alle pluimage en ook voor non religieusen.

  Daar is geen woord relifobie bij.

  Typisch christelijke huichelarij om kritiek op jouw voordeeltjes als fobie af te doen, Zwollee


  Maak melding

 7. Slim gespeeld wel, er ├ę├ęn van volgend jaar gebruiken, wetende dat de raad zeer waarschijnlijk na de verkiezingen het helemaal bij de winkeliers neer legt ­čÖé


  Maak melding

 8. Dank voor de reakties mensen. Ik reageer en ik hoop dat we nog velen kunnen uitnodigen mee te denken, te reageren, en natuurlijk vooral mee te doen in onze mooie democratische samenleving.

  Ik las hier ook dat ik een ‘relofobisch’ stempeltje kreeg. Schoot ik wel een heel klein beetje van in de lach eerlijk gezegd. Ik omarm immers alle religies, en alle mensen die ’t goed bedoelen met de wereld, en ons inspireren in het opzicht dat leven niet zomaar wat lawaai tussen twee stiltes is, maar een onderdeel van een echt veel groter geheel, misschien. Da’s inspiratie die anders dan bij religie niet is te vinden vrees ik.  Maak melding

 9. @ Hikje, toch lijkt het of je die inspiratie graag wilt delen. Best k#t dan dat je vreest dat die inspiratie alleen in religies is te vinden. Zou je dan niet eens boven jezelf wilken uitstijgen en open staan voor het gegeven dat er misschien meer is tussen hemel en aarde?


  Maak melding

 10. @riet pluim 22.33
  Durf je ook zo stoer te doen tegen moslims, of ben je dan bang om xenofoob genoemd te worden?
  Typisch meten met twee maten door linkse mensen.


  Maak melding

 11. Linkse mensen zijn anti-Christelijjk:
  Rechtse mensen als Trump zijn Christelijk…. zucht sommige mensen cre├źerden hokjes omdat ze er anders nixxx meer van begrijpen. Ieder mens is uniek; stop eens met framen, hokjesdenken en (voor)oordelen.


  Maak melding

 12. Je begrijpt het punt blijkbaar niet helemaal: Mensen zoals Riet zijn tegen christenen maar voor moslims. Volgens mij onbegrijpelijk, en dom.


  Maak melding

 13. De basisfilosofie van de christelijke kerken is uitermate links te noemen, als je graag in links-rechtstegenstellingen denkt. Hebt uw naaste lief zoals u uzelf liefhebt.
  Ik ben niet tegen moslims en niet tegen christenen en ook niet tegen niet-religieuze mensen. Het is zinvoller mensen, individuen te beoordelen op hun eigen daden en niet op hun overtuigingen. Ons rechtsstelsel is daar ook op gebaseerd.  Maak melding

 14. Goed gespoken Rina!

  En voor de goede orde, ik ben net als Jasper geen voorstander van
  religie in ’t openbaar bestuur, Achter de voordeur, prima. Maar maak van religie geen openbaar bestuur voor ons allen. Dat kan echt veel beter.

  Als bestuurders maar echt zouden willen afzien van religie, zouden we ergens misschien een beter principe kunnen vinden hoe samen te kunnen leven.

  Maarja, de macht van religi is zo vreselijk groot en overweldigend.
  Zelfs hier in Zwolle, de meeste mensen zijn religieus. Als je een heel klein stapje richting de bible belt overdenkt, besef je. Religieuse (achterlijke) mensen laten de kinders doodgaan, vanwege dat ze denken dat de goden een inenting niet zien zitten, zucht.  Maak melding

 15. Ondanks dat ik hier gister 19:56 duidelijk op reageerde en ondanks het zwaar-off-topic zijn. Zou jij Christelijke, Moslim eventuele Joodse partijen willen verbieden Maximaal?


  Maak melding

 16. Beste redactie, modereren is natuurlijk prima, maar willen jullie alsjeblieft consequent zijn? Als jullie de loze beschuldigingen van “verraad van links” plaatsen dan zou het netjes zijn als je mijn weerwoord ook plaatst.


  Maak melding

 17. verraad van links
  Heb je alleen iets tegen de sharia of ben je bang om iets te zeggen over de christelijke dwingelandij in ons land?
  Typisch meten met twee maten door rechtse mensen.


  Maak melding

 18. Ja, idioot dat alle winkels dicht moeten op de athe├»stische feestdagen. Dat er “God bestaat niet” in de troonrede staat. Dat athe├»sten jarenlang het heterohuwelijk hebben tegengehouden en nu n├│g weigeren heterostellen in de echt te verbinden. Om maar te zwijgen over de ellende in athe├»stische slachthuizen…


  Maak melding

 19. En dan die kledingvoorschriften! Je kunt als vrouw gewoon niet meer over straat zonder dat een athe├»st iets zegt over je roklengte. Dat kinderen op athe├»stische scholen verplicht worden tot Atheos te bidden. Dat we moeten luisteren naar het gebeier van de klokken van athe├»stische kerken alle dagen, wat een herrie! En dan die athe├»stische voetbalclubs, athe├»stische ziekenhuizen, athe├»stische vakbonden… Alsof we nog midden in de verzuiling zitten!


  Maak melding

 20. Dat is wat ik bedoel, volgens jouw atheistische dwingelandij bestaat mijn God niet en zou niemand daarin mogen geloven.
  Dat is eigenlijk een heel andere topic dan deze, maar jouw religieuze vuur om te waarschuwen tegen het christendom zal alle topics aangrijpen om het af te kraken.  Maak melding

 21. Verduidelijking:
  In het plaatje kun je republikein ook vervangen door christen.
  Ik vind het opmerkelijk hoe dezelfde mensen anti christenen zijn, en pro islam.


  Maak melding

 22. Ik vind het opmerkelijk hoe dezelfde mensen anti christenen zijn, en pro islam.

  Alsof deze godsdiensten hetzelfde zijn. Bekijk de vrijheid maar eens in landen waar de islam aan de macht is, dan weet je dat dat niet zo is.


  Maak melding

 23. Zwollee,

  volgens jouw atheistische dwingelandij bestaat mijn God niet

  Als je “God bestaat niet” al dwingelandij vindt, dan leg je de lat wel heel laag.

  en zou niemand daarin mogen geloven.

  Dat zou inderdaad dwingelandij zijn! Gelukkig vind ik dat helemaal niet. Ik heb bij herhaling gezegd de rechten van iedereen te respecteren. Jij bent degene die vindt dat christenen meer rechten hebben dan Joden en atheïsten.

  Oikofobie,

  Oh! I’m sorry! I apologize! I hope you don’t think I’m Islamophobic!

  Said no liberal ever.


  Maak melding

 24. Zwolle
  Voor de duidelijkheid: ik ben het helemaal met je eens, ik ben zelf christen.
  Er zitten inderdaad grote verschillen in beide religies.


  Maak melding

 25. RietPluim
  Ik vind de cartoon volledig op jou van toepassing.
  Trappen naar christenen (inclusief republiek innen), en likken naar moslims.
  De verwijzing van jouw link is dan ook een volledige drogreden.


  Maak melding

 26. Oikofobie,

  Welke beide religies? Alleen in Nederland zijn er al zo’n zestig christelijke denominaties, en onder moslims heb je soennieten, sjiieten, ibadieten, soefi’s en ahmadiyya’s, en daarbinnen zijn ook weer substromingen.


  Maak melding

 27. oikofobie,

  Ik trap niet naar christenen, ik trap naar de onverdiende privileges die ze genieten en op de invloed die het christendom nog steeds heeft op onze maatschappij, ondanks de godsdienstvrijheid en de scheiding van kerk en staat.

  En likken naar moslims… Waar? Wanneer? Zodra ik gedwongen word om mijn zaak op een islamitische feestdag te sluiten dan zul je mij net zo hard horen protesteren als nu op de zondag, maar feit is dat de invloed van de islam op ons land praktisch nul is, wat xenofoben ook mogen beweren.


  Maak melding

 28. RietPluim:

  Jij bent degene die vindt dat christenen meer rechten hebben dan Joden en atheïsten.

  Dat leg je mij in de mond om mij in een mooi frame te kunnen plaatsen. Als dat goed voelt, ga je gang hoor.

  Welke beide religies?

  Doe nou niet net alsof je je hersens vergeten bent aan te zetten vanmorgen ­čśŤ


  Maak melding

 29. Zwollee,
  Ik kan me anders heel goed herinneren dat jij het prima vindt dat het land op slot gaat op jouw heilige rustdag maar dat alles door blijft draaien op de sabbat. Daar is niks in de mond gelegd hoor.

  Welke beide religies? “Beide” betekent “twee” en er zijn al zo’n 65 christelijke en islamitische stromingen. Zijn je eigen hersens wel aan?


  Maak melding

 30. Persoonlijk geloof ik niet dat christenen niet op een zondag mogen werken hoor Riet. Maar goed, het is wel beter als de meeste mensen tegelijk vrij zijn dacht ik. Dan kun je nog iets samen doen, zoals naar de kerk ­čśë

  Welke beide religies?

  zucht… laat maar hoor.


  Maak melding

 31. Nee niks laat maar! Christenen hebben elkaar eeuwenlang de hersens ingeslagen over geloofsverschillen, en hoewel ze nu minder gewelddadig zijn geworden moet je niet net doen alsof ze ├ę├ęn geloof zijn.


  Maak melding

 32. Mensen, de winkels zijn nu open. Allemaal veel plezier en lekker veel kopen. Misschien weet je nu nog niet precies wat maar wanneer je er eenmaal bent zie je vast wel iets leuks. Een mooie ovenhandschoen, busje kerriepoeder, een kropje ijsbergsla. Anders waren de Kerstdagen 2017 toch maar mooi 1 groot drama geworden zonder deze mogelijkheid, kom je weer goed weg ­čśë


  Maak melding

 33. Zelfs Enjoy-vis in mooi Stadshagen is open. Het winkelcentrum dat toch al erg gezellig in ingericht met Kerst.
  Nogal kinderachtig dat de raad en vooral het college de oren heeft laten hangen naar de CU en met name vwb Oudejaarsdag…. Nog 1x opschrijven, dan hoef ik daar nixxx meer over te schrijven:
  31 december-Oudejaarsdag!
  Zie De Sensator van vrijdag of donderdag….met een beeld (visueel en tekstueel) van de biblebelt (nixxx mis verder met de bible) en de zondagsopening van winkels (incl. supermarkten).
  Zwolle wil zo graag overal de grootste in zijn. Omdat dat schijnbaar scoort bij die betrokken ambtenaren:
  Fietsstad
  Wandelstad
  Festivalstad
  Zogenaamd auto uit de binnenstadstad
  Parkeerstad (In Zwolle is altijd plaats. Maar vraag niet wat je bij t Maagjesbolwerk moet betalen….)
  Wielrenstad met ster van Zwolle
  Topsportstad
  Bewaakte fietsparkeerstad
  Museumstad (maar wel gewoon een museum sluiten)
  Woonstad
  Kneuterige stad (o.a. met bovenstaande)
  Economische groeigemeente…. (maar met bedrijven als Wehkamp, Scania, Van Wijhe, Hanos, Visser-verhuur, Bus, Sligro etc…Die nieuwe giganten als Ikea, v/d Valk, Hornbach etc…Gaat het nog niet eens over het -gevarieerde- HoReCa en winkelaanbod……)

  Staan kneuterig en Economisch toch nogal lullig tegenover elkaar aan de rand van de bible-belt?
  De Sensator had donderdag of (volgens mij) vrijdag een tekening, begeleid met tekst, over Winkelsluiting in de bible-belt. Eens te meer was te zien dat wij nogsteeds (weliswaar aan de rand) in de bible-belt leven.
  Nixxx mis met het 1e woord overigens. Dat dan weer niet.


  Maak melding

 34. Zeer vele en uiteenlopende scholen, houden in Mooi-Zwolle natuurlijk ook veel mensen aan het werk. Ben deze economische opmerking in de ecomomische opsomming vergeten….dom


  Maak melding

 35. Natuurlijk ook de vele (vaak grote) overheidsinstellingen en bedrijven gerelateerd aan de gezondheidszorg, de politie en de rechterlijke macht, de haven, gerelateerd aan de bouw en onroerend goed, Financi├źle adviseurs, aan De Ijsselhal, WRZV, gerelateerd aan religie, aan de NS/Pro rail. Etc.Etc.


  Maak melding

Reageer