Record aanmeldingen Week van de Mantelzorg!

Zwolle – Op 10 november 2017 is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Deze dag heeft als doel mantelzorgers in het zonnetje te zetten en bij te dragen aan de her- en erkenning van mantelzorg. Voor Zwolse mantelzorgers is er daarom een speciaal programma georganiseerd, met diverse culturele, ontspannende en informatieve activiteiten in de Week van de Mantelzorg, van 4 tot en met 15 november. Steunpunt Mantelzorg, heeft een recordaantal van 1040 aanmeldingen ontvangen voor de activiteiten die worden georganiseerd in deze week.

week_van_de_mantelzorg_2017.png 

De mantelzorgers die zich hebben aangemeld, zijn erg enthousiast over de activiteiten die in samenwerking met diverse Zwolse organisaties zijn georganiseerd. Bijna alle activiteiten zijn dan ook vol. Het gaat om bijvoorbeeld een film kijken bij Pathe, een bezoek aan museum De Fundatie of een verwenlunch in het Deltion College. Dit is slechts een greep uit het aanbod, kijk voor het hele programma van de Week van de Mantelzorg op www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg. Sommige activiteiten zijn nog bij te wonen zonder aanmelding.

Mantelzorg doe je samen!

Het thema van de landelijke Dag van de Mantelzorg is dit jaar ‘Mantelzorg doe je samen!’ Steunpunt Mantelzorg onderschrijft dit thema. De activiteiten worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door diverse organisaties uit Zwolle. Regisseur Steunpunt Mantelzorg, Ineke van Stekelenborg: "zonder de hulp van alle Zwolse organisaties hadden wij niet zo’n mooi gevarieerd activiteitenprogramma kunnen aanbieden. Wij zijn hier heel dankbaar voor".

Individuele mantelzorgwaardering 2017

De ‘individuele mantelzorgwaardering 2017′ is een blijk van waardering van de gemeente Zwolle voor mantelzorgers. Dit jaar is het een VVV cadeaukaart (voor jonge mantelzorgers tot en met 12 jaar een bioscoopbon). Ben je mantelzorger en woont degene voor wie je zorgt in Zwolle? Vraag de waardering aan via www.mantelzorgzwolle.nl/waardering.

Artikel delen:

Reageer