Ank Bijleveld benoemd tot ereburger en officier

Zwolle – Bij haar afscheid als Commissaris van de Koning in Overijssel heeft Ank Bijleveld-Schouten vrijdagmiddag twee bijzondere onderscheidingen gekregen. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle bevorderde haar tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Loco-Commissaris Eddy van Hijum benoemde haar tot ereburger van Overijssel.

ko_ank_bijleveld-schouten.jpg
Foto: Raymond van Olphen

Volgens Eddy van Hijum is en was Ank Bijleveld als Commissaris van de Koning het boegbeeld van Overijssel. "Ze zorgde voor verbinding. Zowel met bestuurders als met inwoners", aldus van Hijum die Bijleveld de bijbehorende broche opspeldde. Vorig jaar werd Herman Finkers nog benoemd tot ereburger van de provincie. Andere ereburgers zijn de heer J.A.M Hendrikx (2002), de heer A. van der Meiden (2006), de heer E.Tilkorn (2009) en de heer G.J.Jansen (2010).

Ook burgemeester Henk Jan Meijer roemde de verbindende kracht en grote uitstraling van Ank Bijleveld. "Dankzij jouw toegankelijke en hartelijke optreden heb je de provincie dichterbij de mensen gebracht. Jij was een Commissaris die herkenbaar bleef voor de inwoners van Overijssel. Wij verliezen in jou een markante, authentieke en betrokken Commissaris van de Koning. We gaan je missen", aldus de burgemeester. Hij refereerde verder aan haar inzet als voorzitter van het Nationaal comité 200 jaar Koninkrijk (2012-2015) en de vele Koninklijke bezoeken die Overijssel de laatste jaren gehad heeft. Koningsdag in Zwolle in 2016 noemde hij als persoonlijk hoogtepunt in beider bestuurlijke carrières. In 2001 werd Ank Bijleveld bij haar vertrek als Kamerlid al benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Ze is nu bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ank Bijleveld-Schouten was sinds 1 januari 2011 Commissaris van de Koning in Overijssel. Op 26 oktober is ze beëdigd als minister van Defensie in het kabinet Rutte III.

 

 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Haha, hopelijk geldt dat niet voor t Chatlog.
  Maar verwachtte dat ik jou wel mee zou krijgen over CDA-kliek en dissident. Over een ander CDA-standpunt wilde van Huijm zich overigens niet uitlaten.
  Da’s natuurlijk ook veelzeggend.  Maak melding

 2. Het is Van Hijum en niet Van Huijm. Hij heeft zich uitgesproken tegen de dividendbelasting omdat het MKB ook gewoon via belasting bijdraagt aan de voorzieningen.


  Maak melding

 3. Klopt. Dat staat lijnrecht tegenover het partij-standpunt.
  Hij hield zich over een ander partij-/kabinetsstandpunt ook opvallend op de vlakte. Was dat niet het nakende referendum? Geen onvoorwaardelijke steun dus.
  Omzigt is nu (volgens het journaal) serieus in de problemen.


  Maak melding

 4. Nu weer mest-fraude bij boeren in Brabant en Limburg.
  Waar de CDA (zeker onder de boeren) provincies ook enorme drugs(productie) gelazer kennen.
  Bijna als in Hollands Hoop.

  Henk Krol net met 50+ was ook lachen.


  Maak melding

 5. Dick, waarom sleep je de kwestie Omtzigt bij dit artikel? Slaat nergens op. Bijleveld heeft veel gedaan voor Overijssel dus ik vind deze erkenning/waardering prima.


  Maak melding

 6. Ach ja, Dick. Als ie een andere partijbons kan betrappen op een schuivertje, dan kan die lekker los. Over de PvdA hoor je hem nooit negatief.

  En, als je niet met pek en veren wordt heengezonden in het openbare ambt, dan kun je een lintje verwachten. Is een zekerheid. Dus, wat is het waard?


  Maak melding

 7. Vind dit topic een mooie aanleiding om wat hedendaagse CDA-zaken aan de orde te stellen.
  Daarom begon ik met ⤽WC-eend⤝. Heb overigens hier regelmatig het leenstelsel verfoeid Tsja.
  Kost ons veel geld, maar blijf PvdA stemmen.
  Ondanks dit product van de vorige regering. Kom er hier maar in met een redelijk stem-alternatief voor de PvdA.
  Ontopic, begrijp de keuze van Ank voor Den Haag niet. Iemand wel?  Maak melding

Reageer