Jongeren gaan het verhaal van ouderen filmen

Zwolle – Stichting JOW! gaat filmen met ouderen. Dankzij financiële steun van het Vaillant Fonds beschikt de Zwolse stichting nu over de middelen om video’s op te nemen waarin ouderen centraal staan. Het doel is om een podium te creëren voor de kennis, ervaringen, levenslessen en meningen van ouderen.

jow.jpg

Stichting JOW! is reeds drie jaar actief in Zwolle door jongeren aan ouderen te koppelen. De organisatie merkt dat er veel ouderen zijn met bijzondere hobby’s, interessante verhalen, wijze levenslessen en uitgesproken meningen. Van deze kennis en informatie kunnen veel mensen, jong en oud, wat leren vindt JOW!. Daarom willen zij graag het verhaal van deze ouderen in beeld brengen en kenbaar te maken aan een groot publiek.

Joost van Houdt, Projectleider van Stichting JOW! zegt: ‘Het kan gaan om bijzondere verhalen of hobby’s die we willen delen, maar het kan ook gaan over hoe ouderen omgaan met tegenslag, met verlies. Dus over veerkracht. Welke adviezen hebben zij voor andere ouderen of juist voor jongere generaties? Maar we zoeken ook ouderen die juist nieuwe dingen willen ontdekken en ervaren om daar vervolgens hun visie op te geven, zoals Virtual Reality. Ook zijn we benieuwd hoe de oudere generatie tegen actuele onderwerpen aankijkt. Bijvoorbeeld #MeToo. Wat vinden ouderen daar eigenlijk van?’

Stichting JOW! roept ouderen uit Zwolle of omgeving dan ook op om van zich te laten horen. Wie een leuke hobby bezigt, een bijzonder verhaal te vertellen heeft, een inspirerende ervaring heeft meegemaakt, wijze lessen wil delen, nieuwe technieken wil ontdekken of zijn of haar mening wil geven over actuele onderwerpen kan bellen met 038-711 44 34 of mailen naar info@jow-nederland.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer