Prins Decibel gaat Sassendonk voor

Zwolle – Frank- Jan van den Belt zal het net begonnen carnavalsseizoen 2017 – 2018 optreden als Stads- en Eileuverprins Prins Decibel.nl. De nieuwe Prins is dertig jaar. ‘Nee Sassendonkers ik ben niet jullie nieuwe jeugdprins! Het Vorstendom heeft gewoon minder tijd nodig gehad dan ons kabinet voor een regeerakkoord en daarbij: de prinsen worden steeds jonger bij de Eileuvers’ constateerde Decibel.nl zelf zaterdag, tijdens zijn opkomst in een propvolle, Buitensociëteit. 

prins_decibel.nl.jpg

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft de nieuwe Prins al een uitgebreid verleden in het Zwolse carnaval. Begonnen in een loopfiets in de Bierton, vervolgens lid van de Jeugdraad van 11 van de Eileuvers en als voorlopig hoogtepunt Stadsjeugdprins van Sassendonk in het seizoen 1998-1999, ten tijde van Prins William I (van der Vegt.) En nu maakt Frank-Jan zich dus op om leiding te geven aan het stedelijke carnaval als Prins Decibel.nl. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Time2impress Online Media, ‘dus termen als liken, retweeten en hastags zijn hem niet onbekend’. Verder is hij sinds jaar en dag lid van showband Jubal en tevens lid van evenementenband 103dB.t).

Frank-Jan en zijn vriendin Susanne der Kinderen verwachten overigens rond kerst ‘een klein prinsje of prinsesje’ zoals hij zelf op de Elfde van de Elfde aankondigde.

Prins Decibel.nl wordt de komende maanden terzijde gestaan door de adjudanten Light en Ko.

Adjudant ‘Light’ is Alexander van den Belt (42) neef van de nieuwe Prins, samen vierden ze de afgelopen jaren ‘voluit carnaval’. Alexander werkt in de horeca en is gek op voetbal. Zowel als speler van HTC als trouwe bezoeker van PEC Zwolle. Elles Leverink is de partner van Light. Velen zullen hem wellicht kennen als ‘zoon van de Melkboer (van den Belt)’ of broer van adjudant Marcel van de inmiddels legendarische Prins Pippi.
Adjudant Ko is Wilko van Vilsteren (31) IT professional bij Yokogawa en is samen met Kimberley van Vilsteren – Tinus trotse vader van Lauren. Ko heeft zijn muzikale sporen verdiend bij diverse dweilbandjes (op dit moment ook bij 103dB) en heeft hier dus met carnaval ‘de nodige meters gemaakt’ aldus Prins Decibel.nl "Hij kan de Zwollenaar zowel zingen als spelen, wat hem natuurlijk een fantastische adjudant maakt".
De leus van de nieuwe Stads- en Eileuverprins luidt:
Decibel.nl: ‘Sassendonk gaat voluit!’

Als begeleiders van het nieuwe Trio zullen de oud-prinsen Robert van Rooijen (Vorst Pippi) en Harald van Riessen (Vorst Fi

Artikel delen:
Reacties 12
 1. en dit is nieuws, beste mensen?
  een volwassen man gevangen in een clownspak!!
  Ze moeten zich schamen in een tijd van oorlog en armoede. drie dagen zuipen en achter andere wijven aanzitten. en dan maar weer doen alsof er niets is gebeurd.


  Maak melding

 2. Beste Mike Hunt, ik neem aan dat jij er geen donder van snapt! Verdiep ee eens in en dan mag je wartaal neerzetten. Elk jaar zoeken de Hoogheden van Zwolle een goed doel uit en zorgen dat er geld voor komt. Wat doe jij, denk niks!!!


  Maak melding

 3. Ja Mike Hunt niet alleen aan jezelf denken, maar gun onze hersenloze medemens ook hun simpele pleziertjes met daaraan gekoppeld een zogenaamd ‘goed doel’ waarmee ze hun drankmisbruik en ander kwalijk gedrag kunnen goedpraten. Trouwens als ze nou eens al het geld wat ze aan drank besteden, gelijk zouden overmaken aan een goed doel.
  Carnaval hier in het protestantse Noorden, heeft dan ook alles te maken met drankmisbruik en ander wangedrag. Ik zie het ieder jaar weer voor mijn ogen gebeuren hier in Zwolle.
  Carnaval hier in Zwolle heeft dan ook niets met het Rooms-Katholieke volksfeest (de vastenavond) te maken, maar alles met de plaatselijke Horeca middenstand (drankomzet) en verder de drank-industrie.


  Maak melding

 4. En jij, nep-Bernhard, bent zeker niet van katholieke komaf. Die maken zich niet kwaad over of bemoeien zich met hoe anderen feestvieren. Vive la vie, is het motto.


  Maak melding

 5. Och, ’t is een feestje waar verkleedpartijtjes, en wat gezelligheid en stimulerende middelen aan te pas komen. Vanzelfsprekend.
  Daarna is ’t immers vastentijd. Klaar met ‘achter andere wijven aanzitten’, ik citeer maar even. De katholieken doen dat tenminste in een openbaar feestje.

  Met de daarvoor beschikbare middelen zo een mooi mogelijk feestje maken en achter andere wijven aanzitten is vrees ik van alle tijden, culturen en beschavingen.

  En Natuurlijk zitten de ‘wijven’ ook in het feestgebeuren niet stil.

  Waar komt overigens de term ‘Wijven’ vandaan ? Ik heb veel gelezen, veel gejaagd, zelfs de big Five gedaan. Zwaar caliber en allen omgelegd. Met de Olifant trilde m’n vinger wel een beetje aan ’t wapen. Maarja, zelfs onze gelieffde Prins Bernhard lei ereen om. maar ‘achter andere Wijven aanzitten …’ Spannend, Is de Jacht geopend bij deze ?

  Ik puzzle nog wel met de vraag wat ‘andere wijven’ zijn.
  Praat me bij als je de kans krijgt.  Maak melding

 6. ik kan mij vergissen, maar ik zie ieder jaar de zelfde koppen voorbij komen bij de trekking van een nieuwe clown. het lijkt wel een vriendenkliek die zwolse carnival.
  en de zondag daarna weer met uitgestreken smoelen aan het werk. waarschijnlijk eerst nog ff een paar dagen in de ziektewet om te detoksen.


  Maak melding

 7. Wat’s in a name. Om het maar in goed Nederlands te zeggen.

  Maar Mike, het zal ook een vriendenkliek zijn, of eigenlijk meerdere vriendenklieken, zoals het in elke plaats is. Daarom snapt de een er geen donder van en is het voor de ander het mooiste feest van het jaar.


  Maak melding

Reageer