Mooie prestaties THOR Zwolle bij survivalrun

Zwolle – Meer dan 70 Thorianen namen in Vollenhove deel te nemen aan ‘Veno in the wetlands’, de immer natte en koude Survivalrun. Het was met recht ‘een strijd tegen alle elementen’in bijna alle categorieën met hoogtepunt het open Nederlands kampioenschap Jeugd Survivalrun. (JSR) Naast heel veel deelnameplezier weet de THOR jeugd zich steeds meer te meten met de top van Nederland.

jeud_survivalrun_apenhang.jpg 

Het parcours ging door modderige akkers, weilanden en slootjes met schuine hellingen en was in combinatie met hevige regenbuien en zware combinatiehindernissen een stuk pittiger dan voorgaande jaren. Vooral het koude weer zorgde ervoor dat veel atleten op het tandvlees door de hindernissen moesten. Naast fysieke was er vooral mentale kracht nodig om het parcours te halen of een rol van betekenis te spelen in een klassement. Net als voorgaande jaren waren er dit jaar ook weer mooie prestaties. Marijn Gerrits (8km) en Hanneke van den Belt (13km) wisten zich d.m.v. het halen van deze run deze te kwalificeren voor de competitie Korte Survivalrun. (KSR) Hugo-Martijn de Vries wist zich met een 24e plaats bij zijn debuutwedstrijd direct te plaatsen bij de top 25 van Nederland in de KSR. 

Bij de Midden-lange Survivalrun (MSR) moesten de atleten naast 5km ook nog een paar extra pittige obstakels overwinnen. Thomas Bervoets raakt steeds beter in vorm en eindigde met een 14e plaats als eerste Thoriaan in deze zware wedstrijdcategorie. Thomas werd vlak gevolgd door talent Thom van Cappellen en veteraan Dries Kelderman die resp. als 16e en 20e eindigden. Thijs Heutinck liep degelijk de MSR run uit en eindigde met behoud van polsbandje op een 109e plek. Bij de 13km koppelrun was THOR nagenoeg onverslaanbaar. Deze categorie werd gewonnen door Alexander van Dalfsen en Gerbrand Bleijenberg, op een derde plaats gevolgd Christian Boy en Jaap Huurman.
Op de Korte Survivalrun lieten THOR atleten zich wederom gelden met Arjan Fuite (17e), Jurrian van Dam (7e), en als hoogtepunt trainer en veteraan Eric van den Ham die met een 3e plaats overall en 1e plaats veteranen twee podiumplaatsen bemachtigde.

De jeugd van THOR was goed vertegenwoordigd waarbij veel deelnamen om kennis te maken met wedstrijden en zo te mogen ontdekken of dit aanspreekt en een doel kan zijn om voor te trainen. Ondanks een trainingsachterstand wist Paul van ’t Veld bij de oudste jeugdcategorie op een 15e plek te eindigen. Net als vorig jaar ging de winst naar Erik Mentink uit Silvolde. Ook in de JSR-B en C categoriën stijgt de THOR-jeugd steeds verder in de ranking. Justin Stoute was het snelste jeugdlid in de B en in de C eindigde Wout Wilmink op een knappe 8e plaats.

Tot slot startte een grote groep van ruim 25 Thorianen in de recreatieve 5km run met soms atleten niet ouder dan 7 jaar. Voor veel deelnemers was dit hun eerste wedstrijd, en danzij de kou gelijk een pittige kennismaking met de sport. Focus bij deze groep was vooral het plezier en het uitlopen, maar bij sommigen zat het wedstrijdelement er al lekker in, een genot om te zien hoe iedereen kan kiezen wat het beste bij hem of haar past. Opvallend hierbij was Meindert Vos, pas 3 maanden actief in de sport, die als 7e eindigde. Voor de jongste jeugd was er dit jaar helaas geen NK. Winnares van vorig jaar, de 9 jarige Gwen Kelderman nam daarom deel aan de 5km run en eindigde daar als 14e. .

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Naast motorische ontwikkeling biedt de sport Survivalrun / Obstaclerun óók nog eens ontwikkeling van mentale kracht. Uiteindelijk erg leuk om te doen en ondertussen enorm fit worden of blijven; #kwaliteit van leven


    Maak melding

Reageer