Geen punten voor Sparta

Zwolle – Het korfbalseizoen in de zaal is van start gegaan en Sparta Zwolle maakte haar rentree in de overgangsklasse. Het team van Henco Pullen speelde een goede wedstrijd, maar dat was niet genoeg om de punten in Zwolle te houden. Veldhoofdklasser Oost-Arnhem was met 22-25 een maatje te groot.

Na de promotie van vorig jaar zijn alle pijlen gericht op klasse behoud en dat wordt een flinke klus, want Sparta is ingedeeld in een zware poule met veel gerenommeerde ploegen. Niet alleen de spelers waren klaar om in de overgangsklasse van start te gaan, ook het publiek ondersteunde het Zwolse team luidruchtig. Het Zwolse achttal bestond wederom uit Déanne de Lange, Rowie Soldaat, Linda Elgersma , Anique Steenbergen, Dion Westening, René Compayen, Pim Steenbergen en Jeroen Hukema. Het begin was veelbelovend, via Anique Steenbergen, René Compayen en Jeroen Hukema werd een 3-2 voorsprong genomen. Beide teams bleven scherp verdedigen waardoor het lang duurde voordat de score opliep, maar Oost-Arnhem speelde zich onder de druk uit en liep in het 2e deel van de 1e helft uit naar 9-14.

Na rust bleef de marge overeind en met nog 5 minuten op de klok werd de marge verkleind naar 3 verschil: 18-21 en even later zelfs tot 21-23. Op dat moment maakte Rick Verdouw zijn 12e doelpunt. De topschutter van Oost-Arnhem was ongrijpbaar voor de Zwolse verdedigers en daarmee was de wedstrijd beslist. Trainer Pullen: "Vooral in de 2e helft hebben we laten zien dat we in deze klasse thuishoren. We speelden goed tegen de titelkandidaat, maar ook reëel, we hebben geen punten. Wel geeft deze wedstrijd het vertrouwen voor het vervolg van deze competitie."
Oost-Arnhem trainer Ron Steenbergen bevestigde dit: "Sparta is een ploeg die voor verrassingen kan zorgen", zo waarschuwde hij de concurrenten. Hij ziet in De Meeuwen en OVVO de grootste concurrenten: "OVVO is, behalve Oost-Arnhem, de enige ploeg in deze klasse die op het veld in de hoofdklasse speelt".
Doelpuntenmakers: René Compayen (6), Jeroen Hukema (4), Anique Steenbergen (3), Pim Steenbergen (2), Maarten Schelling (2), Dion Westening (1), Déanne de Lange (1), Linda Elgersma (1), Jildau de Jong (1)

Artikel delen:

Reageer