Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Aa-landen - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Aa-landen

Zwolle – Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn Pieten weer op bezoek in de Aa-landen. Op zaterdag 25 november is het zo ver. Dan rijdt de Sint eerst door de wijk in een optocht van een uurtje, vanaf 13 uur. Natuurlijk huppelen de Pieten vrolijk mee. En de Vollenhoofsch fanfare loopt voorop.

Het Sinterklaasfeest begint om 14.30 uur in De Bolder, Dobbe 29. Een kwartier eerder gaat de zaal open voor de kinderen tot en met groep 3. Vanaf 16 uur is er in het winkelcentrum een halfuurtje gelegenheid voor een foto of selfie met Sint en Piet in het winkelcentrum.

De Pietenband zorgt voor vrolijke sinterklaasmuziek tijdens het feest en de fotosessie. De Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen en Ondernemersvereniging Winkelcentrum Aa-landen organiseren dit bezoek. Meer informatie en de route van de optocht staan op: www.wijkgemeenschapaalanden.nl

Artikel delen:
Reacties 63
 1. Prima, zolang ’t maar geen ‘zwarte’ pieten zijn. De verheerlijking van slavernij en karikaturen maken van zwarte mensen zijn we nu wel gepasseerd toch?  ⚠️ Meld

 2. Hikje ga in winterslaap tot 6 december dan is het KINDERFEEST weer voorbij en kun je overgaan naar de orde van de dag mopperkont die je bent


  ⚠️ Meld

 3. Gelukkig hebben we wel awards en prijzen in Nederland voor zwarte acteurs en meer diversiteit op de televee door chinezen zwarte mensen. Natuurlijk is dit geen racisme. Zwarte piet een fictioneel bedacht figuur voor KINDEREN relateren met slavernij, dat is pas racisme.

  Hypocriet ten top!


  ⚠️ Meld

 4. Weet je wat nog erger is dan een onschuldig Sinterklaas kinderfeestje? In Afrika worden kinderen vermoord die door een bepaalde afwijking in het gen als blanke albino worden geboren. Hun lichaamsdelen en organen worden vervolgens als traditionele geneesmiddelen verkocht en zelfs om er drankjes van te maken. Daar hoor ik die anti Zwarte Pieten niet over. Wat een gigantische hypocrisie!

  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/64589-albinos-in-afrika-gedood-om-drankjes-van-te-maken.html  ⚠️ Meld

 5. Wat is je boodschap, Steven Bruins? Dat je zwarte mensen over zwarte Piet alleen serieus neemt wanneer ze alle problemen rondom zwarte mensen aankaarten?
  Is dat ook de maat waarlangs we jou moeten leggen?


  ⚠️ Meld

 6. Kom op mensen, met “er bestaan nog veel ergere problemen” sla je iedere discussie dood. Sommige mensen zijn tegen kwakzalverij, anderen tegen dierenleed, anderen tegen Zwarte Piet. Iedereen mag zelf kiezen waar hij zich voor in wil zetten. Dat is niet hypocriet, dat is op z’n hoogst inconsequent, maar het is niet reëel om van iedereen totale consequentheid te verwachten.


  ⚠️ Meld

 7. @Steven Bruins: voordat je je oordeel over andere(n) hier geeft is het wellicht beter eerst zelf eens in de spiegel te kijken.
  Over iedereen oordelen en jezelf als goed bestempelen stinkt mijns inziens een beetje!

  >:(


  ⚠️ Meld

 8. @Riet_Pluim,

  Een bepaalde vorm van consequentheid verwacht ik hier op WLZ van te voren al helemaal niet. Daarom kan ik hier nooit teleurgesteld worden, omdat ik al van te voren weet, dat een iedere discussie hier tot op het eindeloze wordt doorgevoerd. En verder m.b.t. jouw zinsnede; “er bestaan nog veel ergere problemen” sla je iedere discussie dood”. Wat ik bovengenoemd heb weergegeven, is gerelateerd aan het onderwerp. Jij moet dus geen “appels met peren gaan vergelijken”.;)


  ⚠️ Meld

 9. @Steven Bruins jij schrijft: Mijn boodschap is heel erg duidelijk.
  Uit reactie(s) blijkt dat niet iedereen het met je eens is.
  Ik vind jou ook erg onduidelijk!
  Om dan PeterD zo??n reactie te geven ??vind ik een beetje stinken?? gaf ik al eerder aan.
  Klopt het dat je somber in het leven staat Bruins?
  Probeer eens iets vriendelijker je punt te maken dan bereik je wellicht ook nog meer!?!


  ⚠️ Meld

 10. zag vanavond op RTV oost dat er een sinterklaasfeest in de Spiegel moet worden afgelast volgens een stel geiten wollen sokken artiz artiesten omdat zwarte Piet meedoet, dit is echt te gek voor woorden, als het feest niet werd afgelast gaan ze het feest verstoren, stelletje malloten, kinderen plagen kun je wel.


  ⚠️ Meld

 11. @Realist

  Ik sta prima in het leven. Gelukkig ontwijk ik de realiteit niet, zoals jij dat doet en probeer mijn ogen niet te sluiten voor bepaalde feiten die er spelen in de wereldse samenleving, die ik hier reeds eerder o.a. hierboven heb aangehaald omtrent dit topic. Ik ben een realist. Jij ook?


  ⚠️ Meld

 12. Hoe zijn de misstanden met albino’s en mensenhandel in Afrika gerelateerd aan de zwarte Pietendiscussie in Nederland. Toegegeven, je bent een creatieve denker.
  Je hebt mijn vraag niet beantwoord of jij je nu ook buiten discussies over minder belangrijke onderwerpen houdt, omdat je je eerst wilt uitspreken over belangrijke zaken?


  ⚠️ Meld

 13. @PeterD

  Uitspraken over bepaalde misstanden die gerelateerd zijn aan en omtrent dit onderwerp zijn juist zo belangrijk, omdat deze namelijk een basis zijn en tevens een eenheid en fundament kunnen gaan vormen, waarbij dit maatschappelijk probleem kan worden opgelost. Juist daarom moet je creatief denken en niet een rechtlijnige denkwijze erop nahouden zoals jij doet.


  ⚠️ Meld

 14. Knap dat jij weet hoe ik denk. Ik raak steeds meer onder de indruk van je capaciteiten. Daar kan ik niet aan tippen. Kun je mij uitleggen hoe die relatie ligt tussen de zwarte Pietdiscussie en de idiote ideeën over albino’s en de mensenhandel?


  ⚠️ Meld

 15. @PeterD

  Ik ben duidelijk genoeg geweest omtrent dit topic en ik refereer daarom aan mijn eerder geplaatste antwoorden m.b.t. dit onderwerp. Mijn tip; Denk er maar eens over na, voordat je iemand gaat beschuldigen omtrent zogenaamde “idiote ideeën”. Dit zijn wel feiten mijn vriend, die gerelateerd zijn aan dit topic waarvoor jij jouw ogen sluit.


  ⚠️ Meld

 16. Je brengt me in verwarring, Steven. Je vindt het niet idioot dat albino’s in sommige Afrikaanse landen worden vermoord omdat de mensen denken dat hun organen geneeskrachtig zijn? Ik vind het jammer dat je mijn vraag niet wenst te beantwoorden wat de relatie is. Zo blijf ik gissen.


  ⚠️ Meld

 17. @PeterD

  Je vindt het niet idioot dat albino’s in sommige Afrikaanse landen worden vermoord omdat de mensen denken dat hun organen geneeskrachtig zijn?

  Waarom zeg jij iets, dat ik totaal niet heb gezegd? Zie mijn betoog hierboven. Ik begin toch een beetje te twijfelen aan de manier waarop jij hier reageert. Jij houdt jezelf alleen maar voor de gek. Kun je beter niet doen. Denk er maar eens over na, voordat je dingen uitkraamt die totaal niet waar zijn.


  ⚠️ Meld

 18. “Denk er maar eens over na, voordat je iemand gaat beschuldigen omtrent zogenaamde “idiote ideeën”.” Jouw woorden, Steven. Ik voel me steeds verwarder en dommer. Begrijp je echt niet en krijg ook geen antwoord. Je verwijzingen gaan naar reacties waar ook geen antwoord staat. Niet iedereen is zo intelligent als jij.


  ⚠️ Meld

 19. @PeterD: denk dat het slim is om tegen Bruins alléén maar te zeggen dat ??ie gelijk heeft. Het kenmerk van een narcist-/ narcistisch gedrag is precies zoals hij zich hier steeds weer voordoet.
  Weet dat ik straks wéér te horen krijg ??iets van feiten etc.?? maar ach…..
  Hoofdzaak- en belangrijk voor dit soort mensen is géén tegengas krijgen en gelijk krijgen.
  Dus gewoon: fijn om te horen Bruins, je hebt gelijk Bruins etc. etc. of inderdaad negeren.

  :D>:(


  ⚠️ Meld

 20. Ook ik ben even op zoek naar de link tussen albino’s en de ZP discussie. Dat is de 4de, misschien is het toch niet zo helder Steven. Tijd om het duidelijk te maken.


  ⚠️ Meld

 21. Het was niet mijn post maar volgens mij is het voorbeeld van de albino’s vrij duidelijk. Het is een voorbeeld van een heel ernstig raciale kwestie waarover de tegenstanders van Zwarte Piet de kaken op elkaar houden omdat het ze (blijkbaar) niet boeit. Het maakt duidelijk dat de tegenstanders van Zwarte Piet helemaal niet begaan zijn met de strijd tegen racisme of raciale misstanden in de wereld. En er zijn zat van dit soort kwesties waar je ze ook nooit over hoort.


  ⚠️ Meld

 22. Misschien moet iedereen zich in z’n eigen land tegen zaken aan bemoeien die schuren. Waarschijnlijk zijn er in Afrika ook wel mensen die de albinorechtenschendingen aankaarten. Daar hoeven Nederlandse zwarte mensen die over de ZP-discussie gaan toch niet per se een mening over te hebben?  ⚠️ Meld

 23. @Rianne

  Klopt. Het was inderdaad voorspelbaar.

  @ribo

  Zo is het maar net. Sommigen zien meer de ernst ervan in m.b.t. het Zwarte Piet gebeuren, dan dat ze oog hebben omtrent dat er in Afrika blanke Albino kinderen worden vermoord. In Nederland is nog nooit een kind vermoord door een Zwarte Piet. Dus dat moet mensen toch wel aan het denken zetten.;)


  ⚠️ Meld

 24. Je bent een hypocriet, Steven Bruins. Je doet volop mee aan de zwarte Piet discussie terwijl ik je nog niet heb gehoord over die seriemoordenaar uit Amsterdam. Ook nog nooit iets over de misstand dat beschikbare medicijnen niet vrij worden gegeven tijdens de onderhandelingen met de farmaceut. En zo kan ik wel doorgaan. Flexwerken, burnouts, beladtingparadihs etc. Wel druk maken over een kinderfeest, niet over de echte problemen van dit land.


  ⚠️ Meld

 25. Hou toch eens op met dat Zwarte Pietengezeur!
  Wees blij dat we in een vrij land leven, waar we onze tradities kunnen vieren, niet worden onderdrukt, er geen oorlog is, geen hongersnood is en ga zo maar door.
  Nee, er lopen een paar scheeuwerds jaar in jaar uit te miepen over een onschuldig KINDERFEEST!


  ⚠️ Meld

 26. @Dirk Bosman

  Mee eens. Er zijn belangrijker dingen in de wereld dan het gebakkelei over Zwarte Piet.

  @Joris5

  Die opmerking van jou slaat kant noch wal, maar dat geeft niets. Alvast een fijn sinterklaasfeest toegewenst.;)


  ⚠️ Meld

 27. Je antwoord aan Joris geeft aan dat we jou tegen een andere maatlat moeten leggen dat dat jij doet bij de tegenstanders van zwarte Piet, Steven Bruins. Na de opmerkingen van realist verbaast me dat eigenlijk niks.


  ⚠️ Meld

 28. @PeterD ofwel jouw alter ego cq andere nicknaam @Realist en andersom;

  Je kunt wel door blijven gaan met zeuren tot aan het oneindige toe om jouw “gelijk” te krijgen, maar mijn visie in reacties op dit topic is duidelijk genoeg geweest. En het wil niet altijd zeggen dat ik gelijk heb in bepaalde kwesties, waarin jij tegelijkertijd namelijk wel altijd jouw gelijk wilt hebben. Mocht je het nog niet snappen; Het houdt een keer op. Nogmaals ik had je al een fijn sinterklaasfeest toegewenst. Schijnbaar had jij dat zelfs nog niet eens door. Hierboven heb ik al laten weten, dat ik klaar ben met dit oneindig en tot niets leidende discussie. Ik had het allemaal al aangegeven dat types zoals jij zo voorspelbaar zijn, dat ze maar blijven doordrammen. Dat geeft helemaal niets, omdat jij daar zelf ook niets aan kan doen. Nogmaals een fijn sinterklaasfeest.;)


  ⚠️ Meld

 29. Er zijn ergere dingen in de wereld houdt in dat we het alleen nog maar over de holocaust mogen hebben.

  Dat werkt dus niet. Je kunt dat nier gebruiken om andere zaken niet te bespreken. Het is ook nog een flauwe manier om de discussie af te kappen. Als je dat wil, prima, blijf dan lekker zelf weg.


  ⚠️ Meld

 30. Mee eens Jasper!

  @Bruins: weet niet wat je wéér ⤽??voor dezoveelstekeer⤝?? helaas zit te brullen maar ik ken PeterD niet en schrijf ook niet dubbel.
  Probeer hulp te krijgen om van al die spookverschijningen af te komen voordat er klopgeesten in je leven komen.

  >:(


  ⚠️ Meld

 31. @Japser

  Klopt! Bij deze onzinnige discussie m.b.t. tot dit topic ben ik weg. Trouwens er komen nog meer Sinterklaas en Zwarte Piet topics aan, dus kunnen jullie de borst nat maken. Ik wens jou en sommige andere doordrammers en alter ego’s die van “Zwarte Piet een Smurf willen maken” heel veel succes. Ik concentreer mij liever op de wat meer zinnige topics hier op WLZ.;)


  ⚠️ Meld

 32. 15 van de 48 reacties zijn hier van Steven Bruins. Dat is een feit. Stellen, roepen, beschuldigen, maar nooit zijn stellingen verduidelijken of toelichten. Over drammen gesproken. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Oh ja, ook dat zwart is roet.:P


  ⚠️ Meld

 33. @Realist ofwel ook @PeterD

  In jouw reactie blijkt duidelijk wie er hier nu daadwerkelijk een narcist is. Houdt jezelf niet voor de gek en kijk in de spiegel voor wat meer zelfreflectie, alvorens te reageren en deze te reflecteren naar anderen toe die daar niets mee van toedoen hebben……….;)


  ⚠️ Meld

 34. 17 inmiddels. Ik waardeer het Steven Bruins dat je meteen duidelijk maakt wat jouw belofte “Bij deze onzinnige discussie m.b.t. tot dit topic ben ik weg.” waard is. Niets dus.


  ⚠️ Meld

 35. Steven Bruins = ….. Wie is Steven Bruins eigenljjk? Een nobody die zich vooral manifesteert door anderen te beschuldigen dat zij onder meerdere nicknames reageren. Kun jij je niet voorstellen dat meer mensen jouw gedachtenkronkels niet kunnen volgen? Je bent een roeptoeter die niet in staat is een deugdelijk onderbouwing van je stellingen te geven als dat gevraagd wordt. Ik zie een patroon dat de verdedigingslinie bestaat uit persoonlijke aanvallen en beschuldigingen van meerdere nicknames. En maar doorgaan en doordrammen. Gelijkhebberig mannetje.


  ⚠️ Meld

 36. leuk leuk leuk, en nou hoop ik op echte pieten. een sinterklaas zonder piet kan ik mij niet voorstellen. een lenbige neger en een gemijterde sint jottum, ik kijk er naar uit. ik weet niet waar de aalanden lioggen, aaar ga zeker heen


  ⚠️ Meld

 37. Dank je. Ik zou jou ook graag een compliment geven, maar kan niets bedenken. Ik kan je wel een fijn weekend wensen waarin je je helemaal in je eigen gelijk kunt wentelen. Voor eventuele huisgenoten van je lijkt me jouw overmatige aanwezigheid op WLZ ideaal. Scheelt ze een hoop vermoeiende “gesprekken”.


  ⚠️ Meld

 38. Hoe kom je aan de naam Bruins?
  Of ben je als iets Bruins in de wc pot gevonden haha…, is natuurlijk humor Steven zal ik er even bij vermelden. Anders snap je ook dat wéér niet!!! 😀 want dat is de rode draad hier met jou!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.