Verkeersmaatregelingen rondom intocht Sint - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Verkeersmaatregelingen rondom intocht Sint

Zwolle – St. Nicolaas en zijn pieten komen zaterdag 18 november per boot over het Zwarte Water via de openstaande bruggen: Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug aan wal op het Rodetorenplein om circa 14.00 uur. Daar wordt St. Nicolaas begroet en vinden er activiteiten plaats. Om vanaf 15.00 uur in optocht door de binnenstad te gaan met als eindpunt Stadhuis Grote Kerkplein. De optocht eindigt om circa 17.00 uur.

Op de route van de optocht door de binnenstad moet het verkeer rekening houden met wegafsluitingen. De wegsleepregeling is in de binnenstad van kracht. Voor parkeermogelijkheden wordt verwezen naar het parkeerverwijssysteem. Deze geeft de beschikbare locaties aan. De meeste stads- en streekbussen blijven hun gebruikelijke route rijden met uitzondering van stadslijnen 2, 3, 4 en 12 van Syntus. Deze rijden om via Pannekoekendijk. Verkeer in de omgeving Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug worden verzocht rekening te houden met oponthoud tussen 13.45 en 14.30 uur i.v.m. doortocht van de boot met Sint Nicolaas en zijn Pieten.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik hoop dat naast de verkeersmaatregelingen ook controle wordt uitgevoerd op Anti Zwarte Pieten bewegingen. Dit vooral om te voorkomen dat onze Zwolse kindertjes geen trauma’s gaan oplopen op dit kinderfeest door dit soort oproerkraaiers.


  Maak melding

 2. Ik hoop wel dat het rustig blijft voor de kinderen.
  Ik las dat er in Zwolle ook weer een paar aan de kont krabbende studenten zijn die zwarte piet willen afschaffen,begint dat gezeik hier ook al.Het is gewoon interessant doen kijk mij eens wat ze in de grote stad kunnen dat kunnen wij in het grote dorp.


  Maak melding

 3. Prachtig dat ze al dat werkschuwe klapvee bij Dokkum hebben tegen gehouden.
  Het is te hopen dat de Nederlanders veel meer in opstand komen tegen deze en andere zinloze discussies.
  Zwarte Piet blijft zwarte piet.


  Maak melding

Reageer