Locaties en tijden carbid schieten op oudjaarsdag

Zwolle – Op oudjaarsdag mag er op veertien locaties tussen 13.00 en 18.00 uur met carbid geschoten worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft de locaties aangewezen waar – onder voorwaarden – met carbid geschoten mag worden. Gewoon vuurwerk mag op 31 december van 18.00 uur tot en met 1 januari 02.00 uur afgestoken worden.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er twee gewijzigde locaties. De locatie in het Schellerpark is in overleg met de betrokkenen verplaatst naar het parkeerterrein van de Zwolse Boys. De locatie in het Schellerpark komt daarmee te vervallen. Daarnaast is op verzoek van de omwonenden de Speldemarkstraat als locatie toegevoegd. Dit jaar valt oudjaarsdag op zondag. Het college wil de levendige traditie met carbid schieten in Zwolle ook dit jaar weer mogelijk maken. Op 31 december 2017 mag er daarom van 13:00 tot 18:00 uur met carbid geschoten wordenDe minimumleeftijd waarop in Zwolle met carbid geschoten mag worden is zestien jaar. De melkbus mag niet groter zijn dan 40 liter en alleen ballen mogen weggeschoten worden.

Locaties:

Berkum – Het perceel begrensd door Nieuwe Vecht, Kuyerhuislaan, tussen De Verlaten en 50 meter ten westen van het volkstuinencomplex 

Diezerpoort – Park Hogenkamp, het centrale grasveld

Holtenbroek – Het grasveld achter het Cruijffcourt aan de Palestrinalaan

Marslanden – Het verharde handbalveld op sportcomplex Marslanden

Stadshagen –

• de parkeerplaats nabij de Milligerplas (langs de Hasselterweg) 

• het grasveld naar De Verbinding aan de Oude Wetering (grenzend aan de parkeerplaats);

• Speldemakerstraat, de groenstrook achter de woningen aan de Speldemakerstraat tussen het fietspad en de watergang;

Westenholte – Tormintilweg

Wijthmen – Woestijnenweg

Windesheim – Terrein Dorpstraat-Vrijhofweg-Veldweg

Zwolle Zuid –

• het trapveldje langs de Zandwetering, langs het fietspad tussen Schellerbergweg en Campus;
• Oldenelerpark langs de Oldeneelweg (op het veld bij het ooievaarsnest);
• Ittersumpark achter de IJsselcentraleweg;
• het parkeerterrein van de voetbalvereniging Zwolse Boys (Landsheerlaan 44).

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Het college wil de levendige traditie met carbid schieten in Zwolle ook dit jaar weer mogelijk maken.

  En dat doen ze dus door elk jaar de tijden waarop geschoten mag worden korter te maken en locaties te schrappen?


  Maak melding

 2. Carbid schieters zijn zo’n beetje de enige die zich wél aan de regels houden op Oudejaarsdag. Die mogen best een beetje ruimte hebben.


  Maak melding

 3. Er word toch niet gehandhaafd, een ieder doet toch wel waar die zelf zin in heeft. Ben fan van mooi vuurwerk, maar niet constant. Elk jaar beginnen ze vroeger, gaan langer door, het moet steeds zwaarder, wanneer is het eens genoeg?


  Maak melding

 4. En waarom is er geen minimum afstand tot woningen voor het carbidschieten vastgelegd? Ik ken een locatie waar de afstand van woningen tot het park waar geschoten mag worden nog geen 5 meter is. Dan staan ze met de bussen te schieten op een afstand van net 20 a 30 meter van de woningen. Kijk maar naar park Hogenkamp, overal staat vermeld dat ze mogen schieten op het centrale grasveld, maar het wordt in het hele park toegestaan, dus ook erg dichtbij woningen .Erg sneu dat dit wordt toegestaan en ook erg sneu voor de figuren die de bussen zo dichtbij zetten, kunnen ze nou echt niet zelf bedenken om verder weg te gaan staan? Carbidschieten hoort helemaal niet te worden toegestaan en als het dan toch moet dan buiten de bebouwde kom.


  Maak melding

Reageer