foto uit archief - Foto: Ingezonden foto
foto uit archief
Foto: Ingezonden foto

D66: Ervaren raadsleden en nieuw enthousiasme

Zwolle – Het team waarmee D66 in 2014 van drie naar zes zetels ging is na de interne verkiezing aangevuld met jong enthousiasme. Dit bleek op donderdag 16 november bij de bekendmaking van de uitslag van de interne verkiezingen. De leden van D66 kozen met vaststellen van de definitieve kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor bewezen ervaring en vernieuwing. De leden verkozen Jan Brink in juni al unaniem tot lijsttrekker.

Naast wethouder Jan Brink wordt de top vijf aangevuld met op de tweede plek huidig fractievoorzitter Sonja Paauw (ZZP-er) en op de derde plek raadslid Claudia van Bruggen (jurist en promovenda). Vernieuwing brengt David Hof (docent) op 4. De plekken 5 en 6 worden ingevuld door de huidig raadslid Mark Oldengarm (projectleider) en nieuwkomer en huidig bestuurslid Olivier van Bekkum (werkzaam bij ProDemos).

In de top 10 staan verder, in aflopende volgorde, huidig bestuurslid Kay Wolters (student ICT), Ilse van Hal (interim schooldirecteur), huidig raadslid Oswald van Dam (vader en huisman) en huidig burgerraadslid Martin Bleijenburg (adviseur en ondernemer). De complete lijst is hieronder terug te vinden.

D66 bereikt het
Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is D66 coalitiepartij in Zwolle. Daardoor heeft D66 veel van haar toenmalige verkiezingsprogramma voor elkaar gekregen. Niet alleen is de strategische koers van Zwolle toekomstgerichter geworden door in te spelen op klimaatverandering, de energietransitie en nieuwe technologie. Ook is er een Stadsontwikkelfonds voor kleine en grote initiatieven gekomen, zijn er minder regels en is er meer ruimte in regelingen voor kunstenaars, is de inzet op laaggeletterdheid geïntensiveerd en kwam er een preventieplan kindermishandeling. D66 maakte daarnaast werk van een eigentijdse onderwijsagenda en innovatieve toepassingen van big data en nieuwe technologie (maar niet zonder dat persoonlijke gegevens goed zijn beschermd) en zorgde voor veiliger verkeer in Stadshagen. Ook investeert Zwolle nu in een goed klimaat voor startups en komt er een innovatief lichtplan in de binnenstad. Daarnaast hebben supermarkten inmiddels de ruimte om op zondag open te gaan en zijn er meer koopzondagen gekomen.

Lijsttrekker Jan Brink is tevreden met de nieuwe lijst: “Een mooie balans van ervaring en vernieuwing, waarmee D66 ook na 2018 weer veel voor elkaar gaat krijgen!”

De kieslijst van D66 Zwolle
1. Jan Brink
2. Sonja Paauw
3. Claudia van Bruggen
4. David Hof
5. Mark Oldengarm
6. Olivier van Bekkum
7. Martin Bleijenburg
8. Kay Wolters
9. Ilse van Hal
10. Oswald van Dam
11. Marco van Driel
12. Remco Peeters
13. Alex van Dijk
14. Angela van der Klok
15. Anja Schuurman
16. Merijn Keur
17. Meriam Ramdhani
18. Sander van Dijk
19. Bas Evers
20. Ruben Meijer
21. Erna Kerkhof
22. Ida van den Hoogen
23. Annelies Levinson
24. Peter Lips
25. Hans de Vries
26. Henk Schippers

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Deze partij kan ik niet echt serieus nemen.
    Zie alweer een paar namen staan die ernstige bedenkingen in mij op zien komen.En als het net zulke draaikonten als de gladde veilingmeester Pechtold zijn dan hou je hart maar vast.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.