Wethouder verblijdt winnaars met fiets

Zwolle – Wethouder Michiel van Willigen reikt woensdag 22 november 2017 drie Alpina-kinderfietsen uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd en fietsquiz naar aanleiding van de campagne ‘Check je route en fiets veilig naar school!' De wethouder reikt de prijs uit in bijzijn van een vertegenwoordiger van tweewielerspecialist Kruitbosch (fabrikant van Alpina-kinderfietsen). De uitreiking vindt plaats om 14.00 uur in Park de Stadshoeve, Oude Wetering 13 te Zwolle.
De campagne ‘Check je route en fiets veilig naar school!' vond van 25 september tot 10 november 2017 plaats in verband met de herstructurering van de Oude Wetering. Met de campagne werd aandacht gevraagd voor een veilige fietsroute naar school. Alle scholen aan de Oude Wetering konden aan de wedstrijd meedoen. De basisscholen KBS de Boxem, Het Festival en Het Saffier hebben actief deelgenomen. Voor de kinderen van de onderbouw was er een kleurwedstrijd en kinderen van de bovenbouw konden meedoen aan een fietsquiz. Wethouder René de Heer heeft uit de inzendingen de volgende winnaars gekozen: Nienke Bakker, 5 jaar van basisschool Het Saffier, Anne Lynn Burgler, 7 jaar en Esmée Smale, 8 jaar van basisschool Het Festival. Zij worden door wethouder Michiel van Willigen verblijd met een Alpina-kinderfiets in bijzijn van een vertegenwoordiger van Kruitbosch. Voor alle overige deelnemers is er een fietsverlichtingssetje van Scholten rijwielen Zwolle.
De Oude Wetering, het deel vanaf de Belvédérelaan tot aan de Stuurmansweg is aangepast als een fietsstraat en fietspad. Het project is mede tot stand gekomen door een subsidiebijdrage van de provincie Overijssel. Ook zijn de Eerdelaan en Sportlaan als fietspad aangesloten op de Oude Wetering. Verder is er over de gehele lengte van de Oude Wetering een wandelpad gerealiseerd. De fietsroute Oude Wetering vormt samen met het Twistvlietpad de centrale fietsontsluiting-as van de wijk Stadshagen. De Oude Wetering is een relict van het oorspronkelijke polderlandschap, die door een tunnel obstakelvrij is verbonden met het Nationaal Landschap Mastenbroekerpolder. Deze hoofdfietsroute is de centrale as, die de wijk verbindt met de binnenstad en het buitengebied. Tevens vormt het een belangrijke verbindende schakel tussen de langs deze route gelegen woonwijken, scholen, sportvelden en het (winkel)centrum van de wijk.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer