Matthijs van Nieuwkerk geeft gastcollege

Matthijs van Nieuwkerk – bekend van programma’s zoals De Wereld Draait
Door, Holland Sport en de Top 2000 – gaf dinsdagmorgen een gastcollege op
Windesheim. Dit deed hij speciaal voor alle studenten van de opleiding
Journalistiek. De opkomst was groot.

Twee tweedejaars studenten gingen Matthijs interviewen. Verschillende
vragen passeerden de revue. Zo werd er gevraagd naar de interviewstijl
van Matthijs, maar ook waren er diverse fragmenten te zien en te horen.
Zo gaf Mart Smeets commentaar op Matthijs van Nieuwkerk. In een kort
fragment viel vooral op dat Mart vond dat Matthijs ADHD-achtig overkomt.
Hiermee doelde hij op de snelle praat van Matthijs. Toch liet Matthijs zichzelf niet van zijn stuk af halen. Deze rasechte journalist en presentator kwam vlot over, net zoals op televisie. Diverse vragen uit de zaal, van de studenten, werden beantwoord.

Het uurtje werd afgesloten met een fragment uit Life and Cooking, waarin
Carlo Boszhard en Irene Moors het populaire programma De Wereld Draait
Door op de hak nemen. Onder de titel ‘De Wereld Slaat Door’ persifleert
Carlo de rol van Van Nieuwkerk. Matthijs reageerd coulant: hij vind dat
Carlo tot nu toe het beste zijn karikatuur naspeelt.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Mathijs is top. Het was een erg leuk interview! ;D Jammer dat er wat spelfouten in de tekst zitten, als journalist kijk je daar toch niet overheen ha! 😛

 2. Niets betaald hoor natuurlijk. Hooguit een boekenbon. De opleiding Journalistiek heeft vaker dit soort gasten en ze komen graag. Dit was voor Matthijs de 2e keer.
  En als het groots was aangekondigd vantevoren dan waren er veel te veel mensen op af gekomen.

 3. Herbert, misschien binnenkort het jaarverslag van Windesheim bemachtingen? 😉 Van mij mag Matthijs vaker komen, gezellige en vooral energieke man!

  9 Januari ga ik met mijn klas naar De Wereld Draait Door, daar hebben we nu allemaal al zin in! 8)

 4. Reken maar niet dat die mensen voor niks komen hoor, anders kunnen ze wel bezig blijven. Iemand bijvoorbeeld weleens gehoord wat onze gepensioneerde vrienden Kok en Weisglas bijvoorbeeld rekenen voor een half uurtje spreken?
  Negenduizend euro, dan zou zo’n druk bezet man als Matthijs van Nieuwkerk ff voor een boekenbon een lezing komen geven bij Journalistiek? Ik heb daar mijn twijfels bij.

 5. Gratis is het vast en zeker niet. Je kunt Matthijs ook boeken (als je zoekt op Google naar Matthijs vind je vanzelf wel aan de rechterkant een reclame daarvoor). Dus gratis zal het niet zijn. Maar als student weet je nu wel waar je collegegeld deels naar toe gaat. En daar ben ik wel blij mee 😉

 6. Ik ben degene die Matthijs naar school heeft gehaald en het gesprek gisteren leidde. Hij deed het voor niks. Zelfs het kistje wijn dat we voor hem hadden gekocht vond ‘ie al te veel. Vrijwel alle uitnodigingen voor dagvoorzitterschappen etc. wijst hij af, alleen voor de school voor journalistiek maakt hij wel eens een uitzondering. Heb hem vanavond nog gesproken en ik vind het een ge-wel-dige man!

 7. @Stefan, nog een stoel vrij 9/1 voor een jarenlang groot fan van deze zeer veelzijdige man. Zijn glossy, die hier voor me ligt, vond ik wel jammer. Dus je geeft les, ken je toevallig (geloof Coen) Dillingh ook? Beste leraar geweest die ik ook gehad heb.

 8. Vind jij dat erg Peter. Da’s marktwerking en ik denk dat Wim Kok (vooral) maar de sympatieke Weisglas zeer de moeite van het beluisteren waard zijn.

 9. Trouwens er was vandaag nog een media held van mijn in Zwolleywood! Eentje die hier in elk geval eerder is geweest (maar dan zal ik de foto moet inscannen Tjalling). De man was om 12 uur in verzorgingstehuis “De nieuwe haven” waar ik 1.5 uur daarvoor was. Met een live uitzending. De topper heeft nog dagelijks een programma op radio 2….van 12 tot 2. Het is FRITS RITMEESTER……BETR BEKEND ALS FRITS SPITS! Voor mensen uit die tijd: de legendarische man achter De AVONDSPITS waar dan ook echt IEDER jeugdig ieman naar luisterde. Ben nog eens naar Hilversum gereden voor zijn radioprogramma en ben “in de huid van Felix Meurders” (ook oa ex-Voelbal’80) gekropen.

  Wat een hartelijkheid/gezelligheid en vriendelijkheid straalde Frist met zijn team uit! Mooie assistenten overigens!!

Reageer