Korting voor deelnemers collectieve zorgverzekering

Deelnemers aan de collectieve zorgverzekering ontvangen ook in 2008 korting op de basisverzekering en op de premies voor de aanvullende verzekering door Groene Land Achmea. Het college heeft daarnaast met de zorgverzekeraar afspraken kunnen maken dat de doelgroep voor 2008 wordt opgetrokken naar 115 procent van de bijstandsnorm. Deze verruiming is in lijn met het onlangs door de gemeenteraad genomen besluit over de bestrijding van armoede in Zwolle.

Deelnemers aan de collectieve zorgverzekering ontvangen 7,5 procent korting op de basisverzekering en 12,5 procent korting op de premies voor de aanvullende verzekering. Daarnaast wordt komend jaar de verzekering uitgebreid met het gemeente extra pakket. Naast een uitbreiding van verstrekkingen wordt in dit pakket het verplichte eigen risico van € 150, – per kalenderjaar opgenomen. Groene Land Achmea en de gemeente Zwolle tekenen binnen kort een intentieverklaring om volgend jaar onder andere afspraken te maken over een meerjarig contract.

Ook wil men afspraken maken over uitbreiding van de doelgroep van het gemeente extra pakket naar minima die niet deelnemen aan de collectieve zorgverzekering. Ook wil de gemeente en de zorgverzekeraar dat er afspraken komen over mensen die onverzekerd zijn, of dak- en thuisloos. Ook worden er gezamenlijk programma’s ontwikkeld in het kader van armoedebestrijding.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Admin:
    Misschien is het handig om te melden voor welke doelgroep dit bedoeld wordt. Nu lijkt het in eerste instantie voor iedereen die een collectieve verzekering bij GL-Achmea te gelden, terwijl niet iedereen het via de gemeente heeft geregeld…

Reageer