Weerstand tegen komst Veronicaboot

Omwonenden, horeca-ondernemers en binnenvaartschippers verzetten zich tegen de komst van de oude Veronicaboot Norderney naar de Zwolse binnenstad. Ze zijn bang voor overlast, onveiligheid en verlies van ligplaatsen voor binnenschepen.

Dat bleek tijdens een informatie-avond over de discoboot. De eigenaar wil de boot aanleggen aan de Schuttevaerkade. Wethouder Van Dooremolen denkt dat de discoboot een grote trekker zal zijn voor studerende jongeren. Hij gaat op zoek naar oplossingen voor de door de critici gestelde bezwaren.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 27
 1. tja, was te verwachten met die zeurkousen die in de binnenstad wonen. wanneer wordt zwolle eens een echte stad waar wat te doen is? zolang er zeur mensen in de binnenstad wonen zal dit een dorp blijven!!! als je in de binnenstad woont moet je dit accepteren of ander opzouten naar een hutje op de hei!!!

 2. Het is echt niet te geloven. Zwolle heeft al jaren een structureel probleem als het om stapgelegenheden gaat. De Cue is er niet meer, cafe’s zitten tot aan de nok toe vol, een grote variatie behalve het Hedon is er niet en house/dance party’s in de IJsselhallen zijn taboe door een voorval jaren geleden. Laten we weer proberen de stad tot leven te brengen ook voor de mensen achter in de 20 die wel een keer zijn uitgekeken op alleen de voorstraat te zwolle. Volgens mij is de locatie voor de Veronica boot afgelegen genoeg, maar toch dicht genoeg bij de stad. Hou toch eens op met zeiken en zeuren en ga a.u.b. eens de stad tot leven brengen!

 3. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen belangen, maar het is wel mooi dat de horeca in het centrum zegt bang te zijn voor onveiligheid als er een concurrent bij komt.

 4. Het is inderdaad niet te geloven. Er kan in Zwolle tegenwoordig niks meer bijkomen voordat men allerlei bezwaren e.d. heeft ingediend tegen het 1 en ander. Niemand is het ergens mee eens…
  Mensen, Zwolle wordt een STAD :), het dorpskarakter moet een keer weggelaten worden…

 5. Ik word zo moe van al die zeikers hier in zwolle..
  kunnen niet alle zeikers in berkum en westenholte gaan wonen..
  mooi rustig voor hun en hebben wij er ook geen last meer van..
  foj.. wat een gezeik zeg…

  Gewoon komen met die boot.. is er misschien weer eens wat leuks te beleven in zwolle…

 6. wie is er nu een zeiker ;D
  zwolle is en blijft een dorp :-*
  zeur niet om een bootje wil je toch een bootje moet je lekker in r,dam gaan wonen 😉

 7. Groot gelijk, als er mensen in een dronken bui overboord springen,vallen er nog doden.

  Ik denk dat het beste is om de zogeheten bankenlokatie af te breken, en er niets voor in de plaats te zetten, zodat een mooi plein aan de voorstraat onstaat, ipv. die kleine steegjes.
  Dus vanaf de tijlspassage tot en met het gebouw waar flash inzit tegen de vlakte.

  Enne die disco … er staat een prachtige disco aan de blijmarkt al jaren leeg te wachten op een ondernemend persoon die er brood inziet iets te beginnen. Zolang dit niet gebeurt heeft een disco toch geen enkele kans in Zwolle. Ik bedoel, je laat een toplokatie (A-plek) vlak naast de schouwburg, op loopafstand van het station, en veilig naast het politiebureau toch niet zo verloederen om een stel projectontwikkelaars de kans te geven een geheel nieuwe disco á een paar miljoen te gaan bouwen. Nota bene een paar kilometer buiten het centrum.

 8. Degi,

  Het pand van ‘The Q’ staat niet te verloederen omdat niemand er brood inziet. Dat is een kwestie die vooral met Heineken en de geluidsisolatie te maken heeft (zie de ellenlange artikelen die hierover in de krant en waarschijnlijk ook wel op deze weblog hebben gestaan) Het gaat er hier dus niet om dat het geen kansen heeft. Mik die boot maar lekker in de gracht wat mij betreft! 😮

 9. Ik ken iemand die sinds kort in de Van Ostadestraat woont, dat is dichtbij de dierenweide daar.
  Hij heeft een aantal jaren zelf in Hedon gewerkt (nieuwe pand) en vond het toen ook allemaal onzin, het commentaar van omwonenden. Nu hij echter zelf in de buurt woont begrijpt hij de argumenten beter. Je hoort inderdaad om 02.30 uur het gebonk uit dit super geïsoleerde pand komen, in het weekend kun je daarmee leven, maar wanneer het donderdagavond is en je moet vrijdag weer om 06.00 op is het vervelender. Dat schip is natuurlijk lang niet zo geïsoleerd dan Hedon, dus reikt het geluid ook veel verder. Ik woon er zelf niet dus heb er geen last van, maar ik kan me de zorgen van omwonenden wel voorstellen.

 10. Als die boot naar de binnenstad komt zijn er meer aandachtspunten dan alleen het geluid.
  1. tijdens de kerst en de jaarwisseling fungeert de haven als thuishaven voor Zwolse binnenschippers
  2. de Henri Dunant (varende vakantieboot voor zieken) is dan zijn aanlegplaats kwijt
  3. inderdaad, het geluid en de komende en gaande bezoekers.

  Ik heb nog geen standpunt, maar ik vraag me wel een paar dingen af:
  a. wat we er ook van vinden, we roepen problemen en conflicten over ons af als de discoboot er komt. Is dat het waard en zijn er dan geen andere oplossingen
  b. hoe gaan we om met het kwijtraken van ligplaatsen voor de Zwolse binnenschippers en als de schippers er zijn, wat betekent de geluidsoverlast voor hen?
  c. is er een vervangende aanlegplaats voor de Henri Dunant die net zo gemakkelijk bereikbaar is. Of moeten we ons hierover niet druk maken?

  Hamvraag: is dit echt de enige oplossing voor de door velen gewenste disco? Ik geloof daar in ieder geval niets van.

 11. @ zwols dorp.
  Ben het helemaal met je eens, Zwolle is een “stad”, maar merk er bagger weinig:
  – We mogen niet hoger dan de peperbus bouwen
  – Geen discotheek hier in zwolle
  – Ikea wil komen, maar dan wordt het weer druk op de A28.

  Welkom in het mooie “Grote”dorp Zwolle ;D 8)

 12. als erin Zwolle echt voldoende animo voor een discotheek zou zijn dan was de Q al lang geluidsgeïsoleerd geweest door de één of andere uitbater. Alleen al het feit dat die toko al zo lang leeg staat zegt voldoende.

  Reken maar dat je voor het isoleren en asbestvrij maken van die boot wat meer pegels mee mag brengen.

 13. die boot is eerst naar turkye geweest maar daar wouden ze hem niet hebben,toen moest die weer terug maar niemand wil die asbest eruit halen ;D

Reageer