Gratis Scootmobielcursus in Zwolle

Zwolle – Hebt u een scootmobiel? En vindt u het lastig om uw scootmobiel te besturen? Of voelt u zich niet altijd veilig op uw voertuig? Kom dan naar de gratis scootmobielcursus, die start op 22 september.

 

meisje_tussen_auto.jpg 

 

Het rijden op een scootmobiel hoeft niet moeilijk te zijn. Het is wel belangrijk dat u weet hoe u uw scootmobiel moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het essentieel dat u zich veilig voelt op uw voertuig en in het verkeer. De gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland bieden een gratis cursus aan voor mensen die al een tijdje een scootmobiel hebben en die zich graag zekerder willen voelen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaren instructeur.

Tijdens de cursus oefent u praktijksituaties op uw scootmobiel, zoals draaien, bochten nemen en het in- en uitrijden van hoogteverschillen. Ook de verkeersregels en –borden komen aan bod. Bij de praktijklessen is een monteur van Welzorg aanwezig die uw scootmobiel nakijkt en kleine problemen kan verhelpen.

 

De cursus start op maandag 22 september aanstaande in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid. 

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden: Neem dan contact op met mevrouw 

S. Wit van Veilig Verkeer Nederland, jkwit@xs4all.nl, telefoonnummer (038) 45 36 221. 

 

Algemene informatie over VVN afdeling Zwolle vindt u op de website www.veiligverkeerzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 6
 1. “Het rijden op een scootmobiel hoeft niet moeilijk te zijn”.

  Neuh, je hebt je hele leven gefietst met knijpremmen; het fietsen wordt te gevaarlijk ; dan is daar de scootmobiel: je “geeft gas” met je rechterhand, door een handel naar je toe te knijpen (idd, net als een knijprem). Een rem zit er niet op: een kwestie van die handel loslaten.

  Alle lezers hier, mogen één keer raden wat er gebeurt als je plotseling! moet remmen…..


  Maak melding

 2. er zijn nog altijd scootmobielers die de regels niet kennen of niet willen uitvoeren.In een winkelcentrum of voetgangers gebied wordt nog steeds te hard gereden.Als voetganger wordt je verrast als er eentje langs je scheurt.Verder zijn er ouderen die niet in de buitenspiegels kijken en zonder richting aan te geven linksaf slaan. het inhalende verkeer wordt hierdoor verrast.Ben zelf ook in het bezit van een scootmobiel maar houd mij wel degelijk aan de regels


  Maak melding

 3. @jacob ; gratis of niet, welke mangaal heeft dit bedacht: geen rem, en gasgeven dmv een knijprem.
  Er bestaan wel andere mogelijkheden: iemand met reumatiek in de handen, kan een scootmobiel van de gemeente krijgen met een voet-gaspedaal. En op de vraag welke veiliger is: een drie- of een vierwieler, antwoordt de gemeente: een driewieler, want wij geven geen vierwielers in bruikleen…..:o


  Maak melding

Reageer