Provincie Overijssel verlengt Oosterenk Vervoerspas

De provincie Overijssel heeft het openbaar vervoer-experiment met de Oosterenk Vervoerspas Zwolle met drie maanden verlengd. De Oosterenk Vervoerspas blijft geldig tot en met 21 maart 2008. Ook kunnen tot dat moment goedkope abonnementen voor de streeklijnen worden aangeschaft. De extra bussen rijden eveneens door tot en met 21 maart. Reden voor de verlenging van het experiment is het stijgende gebruik van de pendelbussen en de positieve reacties van reizigers en bedrijven. De verlenging van het experiment kost € 122.000,–. Dit geld wordt opgebracht door de provincie Overijssel en de Ondernemersvereniging OVB.

Met de Oosterenk Vervoerspas kunnen forensen werkzaam op het bedrijvenpark Oosterenk sinds 10 september 2007 gratis reizen tussen het station Zwolle en het bedrijvenpark. Ook is het mogelijk met de pas zeer goedkope busabonnementen te kopen om vanuit Dedemsvaart, Zwartsluis, Meppel, Ommen en Raalte naar de Oosterenk te reizen.

Sinds de start van het experiment hebben al meer dan 675 mensen een Oosterenk Vervoerspas aangevraagd. Verder zijn er 75 maandabonnementen op de streeklijnen verkocht. Er wordt in het algemeen goed gebruik gemaakt van extra ritten op de streeklijnen. Per dag maken 120 reizigers gebruik van het gratis vervoer tussen het station en de Oosterenk en dat aantal blijft elke week stijgen.

Inmiddels is de provincie een evaluatie gestart, waarbij alle pasaanvragers zijn benaderd voor het invullen van een enquête. Met de uitkomst van deze evaluatie bekijkt de provincie samen met haar partners of dit project na 21 maart doorgezet kan worden en zo ja, in welke vorm. Het doorzetten hangt af van het feit of er werkelijk een verschuiving heeft plaatsgevonden van auto naar openbaar vervoer, maar ook of de gebruikers het openbaar vervoer na het experiment positiever beoordelen. De provincie Overijssel bekijkt ook of het experiment elders in Zwolle of in de provincie (bijvoorbeeld Deventer) toepasbaar is.

Ten opzichte van de huidige dienstregeling treden er na 21 december wel enkele, deels tijdelijke wijzigingen op. Zo rijden de pendelbussen van het station naar de Oosterenk niet in de kerstvakantie. De pas blijft dan, net als nu, gewoon geldig op lijn 1. Vanaf 7 januari rijdt de pendelbus weer. In het nieuwe jaar vervallen er enkele extra ritten uit Dedemsvaart, Ommen en Raalte en Wijhe naar de Oosterenk omdat hier te weinig reizigers gebruik van maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen:

Reageer