Vuurwerkbom blaast voordeur uit wooncomplex

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag met een vuurwerkbom een portaal van een appartementencomplex in Zwolle vernield.

De voordeur van het gebouw op de hoek van de Van Wevelinkhovenstraat en de Hogenkampsweg sloeg eruit door de vuurwerkbom en negen brievenbussen zijn vernield. De muren raakten zwart geblakerd. De voordeur werd verderop in de straat teruggevonden.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Hier knalt het ook al een 1,5 maandje, niet constant ofzo, maar wel irri af en toe, ik bedoel eind septbember en je hoort de eerste knallen,
  das >:( (zuid)


  ⚠️ Meld

 2. Dat een stad “groot” wil zijn, staat m.i. los van wel/niet heftig vuurwerk.

  Het heeft meer te maken met pubers en het eigenlijk niet mogen knallen.

  Pubers willen nu eenmaal de grens uitproberen en verleggen.

  Dus ook een kleine plaats als Genemuiden of Hasselt zal zo af en toe zware vuurwerk knallen (of carbid) kunnen horen.

  Hooguit het legaliseren van vuurwerk over een langere periode zal een beperking kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 3. @LeoR
  M?©?©r pubers – dus m?©?©r vuurwerk. Logisch toch??????????????????
  En je laatste zin lijkt mij ?³?³k niet helemaal te kloppen.


  ⚠️ Meld

 4. @keukenmeid
  Een stad die “groot” wil zijn is iets anders dan een grote stad.

  En ja als je iets toestaat, kan dat tot gevolg hebben dat het uitproberen van iets dat toch al mag minder “leuk” is.

  Grammaticaal kan ik het met je opmerking eens zijn dat de slotzin niet OK is, maar het gaat hier nog steeds om de “weblog Zwolle” en niet “onze taal” of iets dergelijks!

  Dus ja ik ben het tot nu toe met mezelf wel en met U/jou niet eens. (Maar gezien het grote aantal leestekens zal dat jou horen te zijn.)  ⚠️ Meld

 5. Carbid is al legaal en kun je het hele jaar door kopen, dus dat gaat ook niet helemaal op en via internet kun je gemakkelijk de recepten downloaden om via huis tuin en keuken middelen de meest zware bommen te maken. (en dat doen de jongeren ook niet)

  Vuurwerk is voor jongeren gewoon een leuke bezigheid, rond deze tijd wordt het al druk verspreidt en het moet natuurlijk even getest worden.


  ⚠️ Meld

 6. Feit blijft dat ik zaterdagavond laat met een huilend kind en een trillend huisdier zat omdat iemand zijn duizendklapper alvast moest uitproberen in mijn straat (zuid). En daar word ik niet blij van.


  ⚠️ Meld

 7. @abc, legaal vuuwerk is al lang niet meer “in” bij jongeren. Wel eens gehoord van de croftybommen waar jongeren nu mee aan het expirimenteren zijn? (google anders maar even)
  Het zijn tegenwoordig geen strijkers meer, maar het zijn haast oefengranaten waar de jongeren leuk mee aan het uitproberen zijn. Ik denk dat er dit jaar meer zwaargewonden gaan voorvallen en daarbij ook meer onschuldige slachtoffers. Ze mogen van mij de straffen wel omhoog gooien.
  Word je gepakt, dan naar Halt en drie weken schoolvakantie inleveren om te gaan werken.


  ⚠️ Meld

 8. even voor de duidelijkheid, het gaat hier vooral om waar je het uit wilt proberen, wil jij zo nodig een grote mooie chemicalie-bom maken, moet je dat helemaal zelf weten, alhoewel er wel veel info is te ontdekken voor alle leeftijden via o.a. internet, is niet echt veilig.
  maar goed steek ddat ding dan bij je voordeur in de brievenbus of zoek een leeg veldje, maar ga het niet een een portiek plaatsten waar zelfs een kans aanwezig is dat er net iemand het pand had willen verlaten. mijn broeder woont daar en heeft om half 2 de knal gehoord en gevoeld, 2 deuren zijn weg geblazen en het glas lag aan de andere kant van de straat bij de naast gelegen kinderboerderij. beetje gevaarlijk allemaal.


  ⚠️ Meld

 9. Het was idd een beste knal, en als je dan ziet wat het heeft aangericht schrik je wel. Kijk, iedereen haalt wel eens rottigeheid in zijn jonge jaren, en ook zeker met vuurwerk. Maar dit gaat verder dan een strijker in een afvalbak gooien of iets dergelijks. Als hier toevallig iemand langs was gelopen, of net de flat was binnen gekomen was het verdomde slecht met diegene afgelopen! Dit kun je niet meer vergelijken met het afsteken van wat vuurwerk, dit is pure criminaliteit en mag wat mij betreft ook snoeihard aangepakt worden!


  ⚠️ Meld

 10. Wow dat moet dat een beste bom zijn geweest..
  Ik zag het na het stappen dat ik erlangs fietste dat er allemaal brievenbussen op de grond lagen en scheef op de muur hingen..
  Ik vond het al vreemd maar heb niet gedacht dat een vuurwerkbom zoiets aan richt..

  Wat zou het geweest kunnen zijn? ik denk eerder een lawine pijl ofzo..
  Dom om zoiets te doen om dingen te vernielen zoals je ook vaak ziet zijn bushokjes.. brievenbussen.. verkeersborden.. iederekeer de lul met vuurwerk.. steek zoiets dan gewoon af en niet ergens in stoppen of wat dan ook.. zonde dat er steeds vandelisme ermee word gepleegd.. waardoor nederland strengere maatregelen gaan nemen.. Ze verpesten het voor zichzelf..


  ⚠️ Meld

 11. Ik hoop dat de daders gepakt worden. Ik kom hier regelmatig. Als ik voor die deur had gestaan waren ze nu >:( nog bezig geweest om de glasscherven uit mijn gezicht te peuteren.


  ⚠️ Meld

 12. De daders zouden zich ook kunnen melden 😛
  Als ze gepakt worden
  kunnen ze ook laten zien dat ze constructief iets aan de samenleving kunnen bijdragen,
  alleen wel spijtig dat daar eerst zoiets destructiefs voor nodig is!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.