Hoesten of niezen? Zakdoek kiezen!

Griep en verkoudheid zijn erg besmettelijk. Goede hygiëne kan verspreiding voorkomen. Daarom start de GGD Regio IJssel-Vecht op 12 december een voorlichtingscampagne over griep en verkoudheid.
 
De campagne gaat vooral over maatregelen die de kans op besmetting verkleinen. Zo adviseert de GGD om altijd een hand of zakdoek voor uw mond te houden als u hoest of niest. Gebruik bij voorkeur een papieren zakdoek of tissue en gooi deze na één keer gebruik weg. En was vaak uw handen, ook na hoesten, niezen of snuiten. Zorg bovendien voor ventilatie in huis en maak bepaalde voorwerpen regelmatig schoon, zoals deurknoppen en speelgoed.

Voor meer informatie of het bestellen van informatiemateriaal kunt u contact opnemen met het Meldpunt Infectieziekten via 038 – 428 1656 of meldpunt@rijv.nl. U kunt ook kijken op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: www.rivm.nl/infectieziekten
  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Hoesten of niezen? Zakdoek kiezen!”

  1. Ik peins er niet over. Is niets mis met een bacterietje meer of minder. Ook het speelgoed niet speciaal schoonmaken… Kinderen moeten toch ergens hun weerstand mee opbouwen

  2. Daar wil ik me graag bij aansluiten. ‘Onkruid vergaat niet’. Bovendien, als ik een griepje krijg, kan dat maar één ding betekenen: ik had op dat moment te weinig weerstand. Tijd om daar wat aan te doen (meer slapen, gezonder eten, etc.)

  3. Echt de griep hebben, ja, daar kan je goed ziek van zijn. Maar in de afgelopen 33 jaar heb ik maar zelden ?cht de griep gehad. Een keertje een beetje verhoging en wat hoofdpijn zijn voor mij geen reden om thuis te blijven en dat mag ook geen echte griep genoemd worden. Maar die maximaal 3 keer dat ik echt griep gehad heb (ergste keer 1x week op bed liggen, bijna hele dagen slapen, temperaturen tussen de 39 en 40 graden celcius en na die week nog een week nodig om weer een beetje op krachten te komen), neem ik gewoon voor lief.

    Voor mij ook geen griepprik, ook niet als ik hem gratis kan krijgen ;D

  4. Voor kids en gezonde volwassenen is het niet zo erg om een griepje op te lopen.
    Het gaat voornamelijk om uitzaaiing naar zwakkere bevolkingsgroepen, zoals baby’s en ouderen. Wanneer die in aanraking komen met die voor ons best goede bacteriën, kan dat hun dood betekenen.
    Het is dan ook een groot misverstand dat de griepprik (alleen maar) voor jezelf zou zijn. Net zoals bij de kindervaccinaties gaat het erom een grote uitbraak te voorkomen. Als niemand zich als kind zou vaccineren, zouden we binnen no time waarschijnlijk weer de grotere ziektes kennen in ons land…

  5. Weerstand bouw je alleen maar op als je er aan bloot gesteld wordt. Dat is ook een griepprik: het toedienen van die bacterie in kleine hoeveelheden zodat je lichaam weerstand opbouwd.
    Dat is dus heel wat anders dan paniekerig alles poetsen en iedere bacterie doden die er in je omgeving voordoet.
    Ook onze kleine wordt gewoon blootgesteld aan vanalles en hij wil maar niet ziek worden (uhhh wel een snotneus, maar daarom is het ook nog een kleine snotneus 😉

  6. @Wilbert, nou in sommige gevallen is het zo gek nog niet.
    Als je veel werkt met ouderen en mensen met een sterk verminderde weerstand, zou het nog niet zo verkeerd zijn.
    Griep kan voor sommige mensen mogelijk ernstige gevolgen hebben.
    Daarom krijgt een ieder vanaf 65 de griepspuit en mensen die een aandoening hebben waarbij ze door griep heel erg ziek kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.