Buitenaardse studenten nemen de mens op de hak

De gewoontes van de mens werden woensdagavond op de hak genomen tijdens de voorstelling Alles (planeet Alles) van toneelschrijfster Esther Gerritsen. Tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Artiest Musical en Drama van Deltion voerden voor een handjevol bezoekers deze voorstelling uit op de Brug van de locatie Willaertstraat in Zwolle.

In Alles (planeet Alles) wordt het verschijnsel mens bekeken vanuit een andere invalshoek. Vier wezens van een andere planeet komen op aarde en leren typische menselijke trucjes aan om te kunnen infiltreren. Alles wat wij als gewoon beschouwen wordt op die manier op een humoristische wijze aan de orde gesteld. Uiteindelijk zijn de vier wezens in staat om meer mens te zijn dan de mensen zelf. De snelle dialogen en de absurdistische manier van spelen leverden tal van herkenbare en zeer grappige situaties op. Morgenavond vindt de gratis voorstelling wederom plaats!

Naast de toneelvoorstelling vertoonden de studenten ook twee korte films. Zij hebben deze films gemaakt in samenwerking met studenten van de opleiding Audiovisuele Vormgeving, waarbij het script van de toneeluitvoering als inspiratiebron is gebruikt.

In september zijn de studenten gestart met de voorbereidingen. Ze doen alles zelf: het uitdenken van de scènes en het maken van het decor en de kostuums. Dit alles onder begeleiding van dramalerares Gertrude Brijder. De voorstelling werd technisch ondersteund door de studenten Podiumtechniek en Audiovisuele Productie.

Bezoekers zijn van nog harte welkom op 13 december om 19.30 uur op de locatie Willaertstraat. Toegang is gratis.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer