Bromfiets 123 km per uur

Op woensdag 12 december rond 12.18 uur werd bij een bromfiets op de Werkerlaan een snelheid gemeten van <?xml:namespace prefix = st1 ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags” />112 km p/u. De bestuurder, een 17-jarige inwoner uit Zwartsluis, kon worden staande gehouden. Tijdens de controle op de rollenbank leverde de bromfiets een groot vermogen waarbij een  snelheid is gemeten van 123 km p/u.

De bromfiets bleek bij nader onderzoek voorzien te zijn van een 80cc motorblok. Hiermee wordt het een motor. De bromfiets werd dan ook in beslag genomen. De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor het rijden op een motor waar geen kenteken voor is afgegeven. Tevens wordt proces-verbaal opgemaakt voor het feit, dat de bestuurder geen motorrijbewijs heeft en een snelheidsovertreding heeft gemaakt met een overschrijding van 52 km p/u, waar 60 km p/u is toegestaan.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Nou, ik reed laatst over de nieuwe Hasselterweg, met een gangetje tegen de 100km/h. Werd ik dus op dat naastliggende fietspad ingehaald door een brommer. Dan sta je wel even te knipperen met je ogen.

Reageer