Uitgebreid programma op Kerst-Inn Zwolle

Het finale programma van de eerste Zwolse Kerst-Inn op donderdag 20 december 2007 is compleet. Van 14.00 tot 22.30 uur zal de historische Zwolse binnenstad één en al kerstsfeer ademen en wordt het kerstevent met de grootste kerstmarkt van Noordoost-Nederland opgeluisterd met een enorme verscheidenheid van activiteiten voor jong en oud.

De Diezerstraat, Grote Markt, Oude Vismarkt, Melkmarkt, Luttekestraat, Grote Kerkplein en de Korte Ademhalingssteeg bieden ruim 150 kramen een keur aan (kerst)artikelen aan. Van luxe cadeauartikelen tot kerstkransen, van sieraden tot kleding: bezoekers kunnen heerlijk struinen door de oude straten van het Zwolse centrum waar – in stijl geklede – marktkooplieden op kenmerkende wijze hun waar aanbieden.

Activiteiten:

–          Kerstkramen aangevuld met eten en drinken

Grote Markt

De Grote Markt is te zien als het episch centrum van Kerst-Inn. De Coca Cola Kersttruck staat prominent geparkeerd en Radio 3FM zendt in het kader van de actie Serious Request uit vanuit Zwolle. De band Leaf, bekend van de grote hit Wonderwoman, zal een optreden verzorgen voor 3FM Serious Request op de Grote Markt. Een Bekende Nederlander staat het publiek te woord en staat open voor discussies. De Grote Markt is ’s avonds ook het decor van diverse optredens van de Melody Singers en Gospelkoor Respons die beurtelings zullen optreden met een speciaal kerstrepertoire. Suikerspinnen, poffertjes, koek, (erwten)soep: eettentjes verzorgen onder het genot van warme geuren diverse lekkernijen. Grolsch presenteert zijn winterbier op het grote horecaterras. Om 14.00, 17.00 en 19.00 uur neemt een gids van de VVV belangstellenden gratis mee door Zwolle, de groenste stad van Europa. Degene die het koud krijgt, kan zich verwarmen bij een van de opgestelde vuurkorven.

Activiteiten:

–         Horecapaviljoen met eettentjes, winterbier en Coca Cola Kersttruck met BN’er

–         Radio 3FM Serious Request met 3FM DJ en optreden Leaf

–         Optredens van de Melody Singers en Gospelkoor Respons

–         Groene kerstwandeling door Zwolle

Grote Kerkplein

Op het Grote Kerkplein kunnen kinderen zich uitleven met een ritje op een pony, Kop van Jut spelen en er zijn diverse andere activiteiten voor de jeugd. Ook hier is een horeca-eiland met onder andere poffertjes en staan er kramen opgesteld.

Activiteiten:

–         Kinderactiviteiten

–         Kramen

Diezerstraat/Statenzaal

In de Statenzaal van de centrale bibliotheek in de Diezerstraat kan de (kleine) bezoeker in de middag genieten van diverse kerstverhalen, vertolkt door Landstede-studenten. Onderwijl geven kleine a capella koortjes bestaande uit leden van de Euphonion Singers acte de presence en laten ze de mooiste kerstliederen horen.

Activiteiten:

–         Verhalenverteller

–         Optredens koren

Gehele centrum

Door het gehele centrum komt de bezoeker de kerstman tegen, zijn er straattheaterartiesten die de kerstsfeer verhogen en klinken kerstliederen.

Activiteiten:

–         Straattheater

–         Kerstliederen

Win een reis naar Dickens World

Bezoekers van Kerst-Inn maken kans op een reis voor twee personen naar Dickens World in Engeland. Wat moet je daarvoor doen? Welnu: hijs jezelf in de meest uitzinnige kerstoutfit, verkleed jezelf als Scrooge, de Drie Wijzen uit het Oosten of als een elfje, het hulpje van de kerstman. Het maakt niet uit hoe, maar verspreid het kerstgevoel door je uitdossing. De mooiste creatie is de winnaar die twee weken na Kerst-Inn wordt bekendgemaakt.

Artikel delen:

Reageer