Mogelijk geen Den Haag supporters naar Zwolle

Het is nog maar de vraag of er supporters van ADO Den Haag zondagmiddag af kunnen reizen naar Zwolle voor de wedstrijd FC Zwolle tegen ADO Den Haag. Het bezoekersvak in het nieuwe stadioncomplex van FC Zwolle zal uiterlijk zaterdagmiddag 15 december aanstaande opgeleverd worden door de aannemer die verantwoordelijk is voor de verbouwing.

Woensdagochtend 12 december jongstleden heeft er overleg plaatsgevonden tussen alle betrokken partijen. Daarin is besloten om toch met een gelimiteerd aantal ADO Den Haag supporters af te reizen naar Zwolle. Hierop volgend heeft ADO Den Haag besloten om de kaartverkoop voor deze wedstrijd per woensdagmiddag 12 december jongstleden stop te zetten. Het bezoekersvak zal aanstaande zondag 16 december voor het eerst na de verbouwing in gebruik genomen gaan worden. Aanstaande zaterdag 15 december vindt er tussen de betrokken partijen wederom overleg plaats. Mocht blijken dat de bouw dan niet volledig voltooid is, dan bestaat de kans dat de gemeente en de politie Zwolle het besluit nemen, dat het voor de ADO Den Haag supporters niet mogelijk is om af te reizen per verplichte buscombi naar Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Als de supporters lekker in Den Haag blijven kunnen de overgebleven agenten gaan actie voeren.
  Win/win situatie dus, want om nou helemaal naar Zwolle te moeten reizen met combi om weer puntloos naar huis te gaan lijkt mij ook geen pretje.

 2. Zeer slecht gepland als je het mij vraagt. Een half jaar geleden was al bekend dat het uitvak voor deze datum klaar moest zijn, en dan zou het nu niet op tijd klaar zijn omdat de hekken er nog niet voldoende staan. Dan heeft er iemand te gemakkelijk gedacht over het halen van de deadline. Elke planner weet toch dat je deadlines eerder moet leggen dan ze feitelijk opgeleverd dienen te worden?

 3. Zaterdag het bezoekersvak opleveren en dan een dag later ADO supporters erin?
  Dat is de kat op het spek binden.
  Die megaulen uit dehaag vinden dat een uitdaging… 😀 ;D

 4. KNVB wil geen ADO-supporters in Den Bosch
  13 december 2007

  ADO Den Haag mag de komende twee officiële uitwedstrijden bij FC Den Bosch geen supporters meer meenemen. Dat strafvoorstel heeft de openbaar aanklager van de KNVB donderdag gedaan aan de eerstedivisieclub naar aanleiding van onlusten in het uitduel op 11 november. Ook Den Bosch heeft een strafvoorstel ontvangen.

  De aanklager deed aan Den Bosch het voorstel om bij de eerstvolgende uitwedstrijd bij ADO Den Haag geen Bossche fans mee te nemen. De voorgestelde straf voor ADO is hoger omdat deze club al twee recente aantekeningen (2006 en 2007) heeft in het strafdossier bij de KNVB.

  De clubs zijn in staat van beschuldiging gesteld omdat fans van beide clubs op 11 november het speelveld betraden, met elkaar de confrontatie wilden aangaan en gooiden met vuurwerk en andere voorwerpen. De clubs hebben tot donderdag 20 december de tijd te reageren. Gaan ze niet akkoord, dan gaat de zaak door naar de tuchtcommissie.

 5. Laat ze toch met 200 man in het oude uitvak zitten dan.

  Net wat van Ge zegt hoort die deadline gewoon allang te zijn geweest, rond uit slechte zaak dit

 6. Ronduit belachelijk dat het uitvak nog niet klaar is…

  Het is al zo lang bekend..
  en dan zouden de denhaag supporters de dupe zijn van het falen van de bouwaannemer..
  lijkt me niet heel erg fair…

  Ik hoop voor hun dat ze zondag er gewoon bij kunnen zijn…
  En dat ze zondag middag weer met een lang gezicht in de bus zitten na de zeperd die zie hier hopelijk gaan krijgen!

Reageer