Drie mannen aangehouden voor woninginbraken

Bij verschillende onderzoeken, na diefstallen uit woningen in de stad, zijn de afgelopen weken drie mannen in de leeftijd van 16-, 20- en 27-jaar uit Zwolle aangehouden. De oudste van de drie, die een zwervend bestaan leidt, klom in tien gevallen via openstaande (boven)ramen van woningen in Zwolle-Zuid en de wijk Dieze binnen.

De 20-jarige had het in vier gevallen  voorzien op onafgesloten bergingen of woningen in Zwolle-Zuid. Daar trof hij in sommige gevallen de, bij de fietssleutels aanwezige, huisdeursleutel, om daarmee de betreffende woningen binnen te gaan. De buit van deze mannen bestond uit kleding, laptops en geld. De waardevolle spullen werden doorverkocht. Daarvoor zijn inmiddels vier helers aangehouden in de leeftijd van 16 tot 35 jaar, afkomstig uit Zwolle en Heerde. De 16-jarige was in het bezit van een in Zwolle-Zuid gestolen tas met o.a. een gsm. Ook hij wordt van inbraak verdacht.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Weet iemand toevallig of dit volkje ook in de buurt van de sportvelden van SVI de Siggels is geweest?
  Ik zag laatst een stel figuren “folders bezorgen” (enkel bij huizen waar niemand thuis was) toen ik net van huis ging. Te vaag voor woorden…zo vaag, dat het me niet lekker zat en ik toch maar even terug gereden ben!

 2. Nou Plantje, je was echt overtuigd dat het niet klopte? Heb je ze nog gezien toen je thuis kwam? Foldersbezorgers zijn vaak nog behoorlijk jonger als genoemde leeftijden?

  Wat voor plantje ben je eigenlijk? Een geurende, een geneeskrachtige, een giftige, een hangende, een potplant, een winterharde plant, toch geen cactus?, of geranium?

 3. Nee hoor…het was voor mij geen feit dat het niet klopte. Dan had ik de politie wel gebeld. Ik had er gewoon geen lekker gevoel bij; geen reden om actie te ondernemen wel reden om nog even terug naar huis te rijden.
  Geen lekker gevoel met name doordat deze “folderbezorgers” inderdaad aardig wat ouder waren dan de gemiddelde folderbezorger.

  Verder ben ik over het algemeen gewoon een vriendelijk plantje. Winterhard maar warmtelievend 🙂

 4. Wat vind je, plantje, van de “Vinca Major – Bigleaf Periwinkle”? Heeft wel een dubbelzinnige bijnaam, dat dan weer wel. Maar ff on-toppic:
  -Heeft niemand anders (buren) die snuiters gezien?
  -Jij later ook niet meer?

 5. Op zich voel ik me nog het meest verwant met gewoon “Plantje”. Verder denk ik er niet al te veel over na eigenlijk. Deze naam heb ik al zo’n 9 jaar nu.

  Niet dat ik weet dat buren de snuiters ook gezien hebben. Velen waren weg geloof ik. En inderdaad…later heb ik ze ook niet meer gezien. Ik was dus gewoon nieuwsgierig of ik wellicht een (poging tot) inbraak heb afgewend. 🙂

 6. Hoe noemen ze dat ook al weer? “Samen maken we de stad”? 😉
  Nee, zonder ironie denk ik wel dat er serieus wat in zit dat we hier toch met zijn allen wonen en het dan ook met zijn allen zullen moeten doen!

 7. Sterker nog volgens mij maken we Nederland ook samen. Misschien iets meer samenwerking en tolerantie, bitte? Ook om de laatste zin van “Plantje”.

Reageer