Mega LAN-party bij Deltion in Zwolle

24 uur gamen en kennis uitwisselen over computers. Op donderdag 20 december 2007 doen meer dan 250 studenten van het ICT Lyceum van Deltion mee aan de zesde editie van de jaarlijkse LAN-party. De 24-uurs bijeenkomst begint om 10.00 uur op de Brug van de locatie Willaertstraat 1. Nog nooit hebben er zo veel studenten meegedaan.

Een LAN-party is een bijeenkomst van jongeren die helemaal weg zijn van computergames. Het lokale netwerk dat de computers met elkaar verbindt staat centraal. Dit systeem werkt vele malen sneller dan internet. Iedere student neemt zijn eigen computer en monitor mee. Doel van de LAN-party is om deelnemers online tegen en met elkaar te laten strijden en om kennis en kunde uit te wisselen. Het gaat deze dag om leermomenten, gezelligheid en het vergroten van de saamhorigheid onder studenten.

De deelnemers die zich inschrijven, betalen een kleine bijdrage. Deze opbrengsten gaan naar een goed doel. Vorige jaren werden goede doelen als het Willem-Alexander Kinderfonds en de BrandNewDay Foundation uitgekozen door de organisatie. Dit jaar kiezen de studenten zelf via een forum een goed doel. In het nieuwe jaar wordt de gekozen organisatie bekend gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Je maakt elkaar gewoon af, geen pilletjes nodig ;D Daarna ben je de dikste maatjes hahaha.
    Maar zonder gekheid: heb ooit ook wel eens met LAN-party’s meegedaan, jaar of tien geleden, en dat was best leuk! Op de één of andere manier schept dat inderdaad een onderlinge band.

Reageer