Eerste kroegenbundel verschijnt in Zwolle

‘Schelmenschuim en kroeggekuier’ zo luidt de titel van Nederlands eerste kroegendichtbundel van de Zwolse dichter Bert Overbeek. Momenteel  zet  Uitgeverij Dilemma alle zeilen bij om de bundel op Gedichtendag – donderdag 31 januari 2008 – op feestelijke wijze in dichtcafé ‘De Hetebrij’ aan het publiek te kunnen presenteren.

In de bundel beschrijft Overbeek op poëtische wijze 22  Zwolse binnenstadscafés. De zo ontstane gedichten vormen, samen met zogenaamde ‘passages’,  een ‘kroegenkuierroute’ met een lengte van zo’n 5,5 km. Zowel de gedichten als de passages zijn voorzien van zeer eigenwijs geschoten foto’s die van elk bezongen café de voorgevel, alsmede saillante details van het interieur, tonen. Op deze manier komt het eigene van elk etablissement goed naar voren. Bovendien wordt de gezellige sfeer van de Zwolse binnenstad, waaraan de horecabedrijven een grote bijdrage leveren, op bijzondere wijze geïllustreerd. Geen wonder dat de VVV graag haar medewerking verleent aan deze unieke stadswandeling die zonder meer een promotie voor Zwolle betekent.

Uitgeverij Dilemma stelt zich voor dat de fraaie, gebonden, zeer luxe uitgevoerde dichtbundel zich uitstekend leent als relatiegeschenk voor het Zwolse bedrijfsleven.

De bundel krijgt een verkoopprijs van € 7,95 en is zowel bij de VVV, de deelnemende bedrijven, de plaatselijke boekhandels als via Uitgeverij Dilemma te verkrijgen.

Artikel delen:

Reageer