Kerstbomenactie op 4 en 9 januari 2008

Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam “Oude bomen vangen veel winst”! Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De afgelopen jaren werden vaak meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. Wethouder Erik Dannenberg versnippert op vrijdag 4 januari 2008 om 11.00 uur de eerste boom bij het inzamelpunt in de Rijnlaan in Aa-landen.  

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 januari 2008 van 10.00 tot 15.00 uur en op woensdag 9 januari 2008 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis een middagje zwemmen in het Hanzebad of het Aabad en met twee volle stempelkaarten mogen ze naar een film naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, die de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad. 

InzamelpuntenDe bomen kunnen op vrijdag 4 januari van 10.00 tot 15.00 uur en op woensdag 9 januari 2008 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen        Rijnlaan, bij de Aldi
                        Maaslaan, bij onderkomen gemeente

Assendorp      Hortensiastraat, bij de speeltuin

Berkum           Hoek Kerkweg/Erasmuslaan

Dieze               Hogenkampsweg, bij onderkomen gemeente

Holtenbroek    Omgeving Wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen     Drapenierlaan

                        Hoek Fioringras/Werkerlaan

                        Hoek Frankhuizerallee/Damstraat

Westenholte    Petuniaplein

Wipstrik           Trompstraat, bij het wijkcentrum

Zwolle-Zuid      Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente

                        Gedeputeerdenlaan, bij de scholen

                        Staatsecretarislaan, bij de scholen

                        Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente

                        Stokmeesterslaan, bij de scholen

                        Forelkolk

 

In de Indische Buurt kunnen de kerstbomen alleen op vrijdag 4 januari 2008 tussen 10.00 en 15.00 uur ingeleverd worden bij het wijkcentrum de Vlasakkers. In de binnenstad, de Kamperpoort en de Veerallee rijdt op vrijdag 4 januari 2008 tussen 10.00 en 15.00 uur en woensdag 9 januari 2008 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Windesheim en Wijthmen kunnen de kerstbomen op woensdag 9 januari 2008 tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd, in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Al meer dan een jaar hebben wij voor ons huis in een mooie, grijze, stenen pot een kerstboom staan. toen wij aan het eind van de middag ( donderdag 3 januari 2008 ) thuis kwamen (De Goeienmarke 24) waren boom inclusief pot verdwenen. Een zware klus, want de pot zat vol modder en de modder is ook niet achtergelaten. Leuk, zo’n kerstboomacite, maar dat wil niet zeggen dat iemand zonder te vragen spullen van je erf mee mag nemen, toch! Ik vind dit stelen.

    Tips? Graag.

Reageer