Hoogste punt nieuw centrum Zwolle-Zuid bereikt

Het hoogste punt in de bouw van de woontoren Bellevue is vrijdagmiddag bereikt en daarmee is ook het hoogste punt van het gehele project bereikt. Met het bereiken van het hoogste bouwpunt van Bellevue wordt tegelijkertijd het hoogste woonpunt ( een kleine 50 meter ) van Zwolle gerealiseerd.

De eerste bewoners krijgen omstreeks medio Juni de sleutel van hun appartement. Het geheel werd vrijdagmiddag feestelijk om-lijst in aanwezigheid van genodigden, na een sierlijke dans van de ‘ijskoningin’ met haar ijsprinsessen ontstak wethouder van Dooremolen de kerstverlichting van de toren.

Het centrum krijgt de functie van een stadsdeelcentrum en zal daarnaast bestaan uit een verdubbeling van de winkelruimte tot 17.000 m2, 132 woningen en 400 parkeerplaatsen. De integrale herstructurering van het winkelcentrum Zwolle-Zuid wordt door Provast ontwikkelt. In samenwerking met de eigenaar Altera, de winkeliers en omwonenden zal in 2009 een geheel nieuw winkelcentrum verrijzen. Voor de woningen werken DLH Ontwikkeling en Trebbe Bouw samen (T&H Ontwikkeling). Het geheel wordt gerealiseerd door aannemer Trebbe Bouw Oost & Noord.

Meer uitzicht van bovenaf  ? ‘Lees verder’

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het zal allemaal wel prachtig worden straks en de nodige centjes kosten en opbrengen ,maar een groot deel van de bewoners in het oude gedeelte worden er de dupe van.Zo krijgen de bewoners geen enkele compensatie voor de ongemakken die er zijn er is een enorme rotzooi in het trappenhuis en wordt haast niet meer schoon gehouden en verder straks bij het plaatsen van de erker bij de woonkamer aan zit iedere bewoner in de rotzooi en moet zijn vloer vernieuwen omdat de bekleding van die vloer niet meer is aan te passen .Ik neem toch aan dat je dan recht hebt op een tegemoetkoming in de onkosten die niet zijn onstaan door de bewoners zelf maar door de beheerder als plannenmaker .Maar ze zijn nog niet binnen bij mij want ik zal met mijn medebewoners de nodige stappen overwegen.

Reageer