Klassiekers en kinderfilms met de Kerst

Voor wie tijdens de feestdagen sfeervol de zinnen wil verzetten, heeft Filmtheater Fraterhuis bijzondere films in petto. Kinderfilms en klassiekers zetten de toon. Het Fraterhuis is tijdens de Kerst gewoon open.

Tijdens de kerstvakantie zijn drie kinderfilms te zien, allemaal Nederlands gesproken. In de komische animatie ‘Pettsons belofte’ ( op 22 en 23 december) moet de oude Pettson de belofte aan zijn kat Findus nakomen dat de kerstman langs komt. In ‘Ratatouille’ (2007, op 29 en 30 december) probeert de rat Remy een onmogelijke droom te verwezenlijken: een plekje in de culinaire wereld. Op woensdag 2 januari is ‘Jungle Book 2’ te zien , waarin de opgegroeide Mowgli bij terugkeer in de jungle nieuwe avonturen beleeft.

Klassiekers

Omstreeks de feestdagen vertoont het Fraterhuis ‘Belle De Jour’, de filmklassieker van Louis Buñuel uit 1967. Daarin speelt Catherine Deneuve met ijzige precisie een ‘gevallen’ doktersvrouw. De film is opnieuw uitgebracht. Bovendien is, onder de noemer café Zinnema, op 29 december weer een film te zien ‘die het daglicht niet kan verdragen’: de cultfilm ‘The Devil’s Rejects’ van Rob Zombie uit 2005.

Reguliere programma met december hit Earth

In het reguliere programma toont het Fraterhuis de Nederlandse film ‘Nadine’, met Halina Reijn en Fedja van Huêt. Net als het historische drama ‘Elizabeth – the golden age’ (met Cate Blanchett) en de adembenemende natuurfilm ‘Earth’.

Jaarwisseling

Op Eerste en Tweede Kerstdag is Filmtheater Fraterhuis gewoon open. De laatste film van 2007 draait op Oudejaarsdag om 14.15 uur. De eerste film van 2008 is te zien op Nieuwjaarsdag om 19.45 uur. In beide gevallen is dat ‘Elizabeth – the golden age’.

Bezoekers van Filmtheater Fraterhuis zullen zien dat het vernieuwde onderkomen steeds meer vorm krijgt. Naast de twee gerenoveerde filmzalen, wordt nu ook de filmfoyer aan de Blijmarkt ingericht. De vorderingen van de renovatie van het filmtheater zijn te volgen via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer