Pastor bouwt aan natuurreligieuze gemeenschap

Zondag 23 december aanstaande treedt “Omphalos – Zwolle” met een naar inhoud en vorm natuurreligieuze Midwinterviering in de openbaarheid.

Voor freelance pastor Wil Koolhof, voorheen werkzaam in de R.K. kerk van Zwolle, is de voorgenomen Midwinterviering een voorbeeld van een eigentijdse vertolking van universele, natuurreligieuze noties en betekenissen, waarvan de wortels teruggrijpen tot diep in de prehistorie van het religieuze bewustzijn van de mens. De herontdekking van de betekenis van dit nog niet godsdienstig verengde bewustzijn, heeft gedurende de afgelopen acht jaar bij de meest uiteenlopende gelegenheden zijn waarde bewezen in de zelfstandige praktijkvoering van pastor Koolhof.

Verbondenheid met Moeder Aarde

Met de voorgenomen Midwinterviering welke zijn beslag zal krijgen in de voormalige Hobbemaschool in de Zwolse schilderwijk, voorziet de pastor in een alternatief aanbod voor

mensen die níet om de door het kerstfeest gedomineerde decembercultuur heen kunnen, maar tegelijk géén affiniteit ervaren met de traditionele kerstboodschap. Voor hen is er nu voor het éérst de mogelijkheid om zónder een uitgesproken godsdienstige identiteit of achtergrond, deel te nemen aan een laagdrempelige viering van het aloude Midwinterfeest, als een inspirerende ervaring van diepe verbondenheid met het leven zelf. In de woorden van freelance pastor Wil Koolhof: “Vier je verbondenheid met Moeder Aarde, met het Leven; laat je raken door teksten en muziek, rituelen en symbolen, spiritualiteit en levenszin !

Breken met de decembersleur

Geheel in de geest van oeroude, natuurreligieuze tradities uit Oud Europa, zij het met een eigentijdse vertaalslag naar de behoefte aan zingeving en spiritualiteit in onze postmoderne tijd, breekt de Midwinterviering als een Zwolse primeur met de sleur van een westerse decembercultuur.

2008

Gesteund door de werkgroep “Omphalos-Zwolle”, start pastor Wil Koolhof met deze eerste Midwinterviering de opbouw van een natuurreligieuze gemeenschap. Het ligt dan ook in de bedoeling van “Omphalos-Zwolle” om ook in 2008 door middel van vieringen, cursussen en andere activiteiten van zich te laten horen.

Entréé en onkostenbijdrage

Van belangstellenden voor de viering wordt een bijdrage in de onkosten gevraagd van €.7,50. Entréé tot de voormalige Hobbemaschool aan de Hobbemastraat: vanaf 15.30.u  Aanvang van de viering: 16.00.u  Ontvangst met koffie en een hapje en een drankje na afloop van de Midwinterviering.

    

Artikel delen:
Reacties 11
  1. ja ik ga mee gaat dick ook mee en john en niet te vergeten wvfn en marianne lijkt me heel gezellig larry kunnen we ook nog eens van gedachten wisselen ;D

  2. Zondag om 15.30 zit ik in de nu al vermaarde kroeg “Het Plein”. Mits ik 15.30 al haal gezien het tempo van mijn maat 😉 Wens jullie wel een in natuurreligie gedrenkte midwinterviering. Wat me overigens best leuk lijkt om eens mee te maken. Zag gister op de RKK ook de andere kant van Herman Finkers (in dat opzicht) 😮 Maar ik zal ff uitkijken dat ik niet ga off-toppicen. Marrianne leest ook mee 😉

Reageer