SP gunt WEZO postbezorging afvalkalender

Afgelopen weken werd de afvalkalender door de ROVA in Zwolle verspreid. Iedere wijk kreeg zijn eigen kalender met daarop de data waarop het huisvuil wordt opgehaald. Deze kalenders zijn bezorgd door het postbedrijf Sandd.

De SP in Zwolle is verbaasd dat deze postbezorging niet door de WEZO is bezorgd. De ROVA is in handen van overheden met een gemeentelijke zorgtaak op het gebied van afvalwerking. Zo ook in handen van de gemeente Zwolle. De gemeente Zwolle is ook aandeelhouder van de gemeentelijke sociale werkvoorziening. De SP had liever gezien dat de ROVA haar post laat bezorgen door de WEZO, zeker gezien de huidige situatie waarin de WEZO verkeert. De WEZO kan dergelijke opdrachten goed gebruiken, vindt de SP.

Dit alles brengt de SP tot de volgende vragen:

  1. Wat zijn de redenen dat de wethouder heeft gekozen om de postvoorziening van de ROVA te laten lopen via een niet-gemeentelijk postbedrijf?
  2. Is de wethouder bereidt om in de contracten met de ROVA afspraken te maken dat de gemeentelijke postbezorging van de ROVA in de toekomst via de WEZO verloopt?
  3. Is de wethouder bereid om te kijken of er meer bedrijven in Zwolle zijn waarmee afspraken kunnen worden gemaakt om de postbezorging via de WEZO te laten verlopen?

Namens de SP-fractie;

Tjitske Siderius

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Misschien heeft de SP nog niet eerder van MARKTWERKING gehoord?
    En misschien kon postbedrijf Sannd tóch goedkoper en beter (?) bezorgen dan WEZO?

Reageer