WVF blijft eerste na gelijkspel tegen de CJV-ers

WVF is zaterdagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel gekomen tegen de CJV -ers uit Deventer. De van beide kanten slechte wedstrijd werd gekenmerkt door veel overtredingen, die WVF één, en de CJV-ers twee rode kaarten opleverde.

Gescoord werd er door Björn Rutten namens de Deventenaren en Jan Ewoud ten Brinke voor WVF. Samen met OZC uit Ommen gaat WVF als leider van 2H van de winterstop genieten.

De Westenholtenaren hadden iets goed te maken tegen de CJV-ers, die in Deventer gelukkig en onverdiend met de drie punten aan de haal waren gegaan.

En dus ging onze ploeg fris van de lever van start, met de goede resultaten van de afgelopen tijd in het achterhoofd.

Al na 4 minuten sloeg de schrik ons om het hart toen Jonathan Brands de bal van dichtbij vol in het gezicht kreeg. Hij was net hersteld van een gebroken neus, en het zag er even slecht uit, maar gelukkig kon Jonathan na een aantal minuten terugkeren, en de wedstrijd grotendeels uitspelen.

De wedstrijd kabbelde ondertussen voort, zonder dat er van goed voetbal sprake was, laat staan van kansen aan beide zijden.

Wel werden er soms verbeten duels uitgevoerd, waarbij met name Ard Slot het een paar keer moest ontgelden. Piet de Jong, ijverig als altijd, kreeg een paar kansjes, maar wist niet alleen het doel, maar ook zijn medespitsen maar moeilijk te vinden.

Er ontstonden  door de vele overtredingen evenzoveel blessures, die de nodige tijd vroegen.

Dennis Elferink ontving na een charge de gele kaart, en Jeroen van Leeuwen had pech, dat zijn kopbal precies in de handen van de keeper belandde.

Vlak voor rust kopte Marthijn van der Steege, die een goed optreden had als middenvelder, met zijn hoofd tegen het hoofd van zijn tegenstander, beiden gingen onderuit, en Marthijn kwam na rust niet terug.

Scheidsrechter Piet de Jong liet maar liefst 10 minuten blessuretijd uitspelen, en de in 7e minuut daarvan pikte de ervaren Björn Rutten de bal op bij de middellijn, en schoot deze over de ver voor zijn doel staande Michel v/d Aa heen. Onverdiend, maar wel slim, rust 0-1.

 

Na rust kwam Jan Ewoud ten Brinke voor Marthijn v/d Steege, en had WVF alle geluk van de wereld, dat Danny Reinders de bal nog uit het lege doel kon halen, nadat Michel v/d Aa al gepasseerd was.

Toen het licht rondom het veld werd aangestoken, werd de wedstrijd er niet beter op, en sloegen bij sommige spelers de stoppen door, hetgeen een regen aan gele en rode kaarten opleverde.

Dennis Elferink kreeg zijn tweede geel en moest vertrekken. Ook de scheidsrechter deed in deze fase mee aan de malaise en nam vreemde beslissingen. Een van die beslissingen leverde WVF een vrije trap op, die door Ard Slot tegen de lat werd geschoten. De terugspringende bal werd door Jan Ewoud tegen de touwen gewerkt (1-1).

Ballentina verving even later Jonathan Brands.

WVF ging op zoek naar de overwinning, maar de counters van de CJV-ers waren zeker even gevaarlijk. Toen Ard Slot, na de zoveelste overtreding tegen hem, ook nog een tik kreeg kon de Deventer dader ook vertrekken.

Het tumult daarna rondom de dugout had niets met voetbal te maken.

Toen er eindelijk weer gespeeld werd, ging Jeroen van Leeuwen door zijn enkel en kregen de Deventenaren nog een enorme kans. De rechtsback van de CJV-ers had pech, dat de “scheids” ook wat van slag was, ook hij kreeg zijn tweede gele kaart na onschuldig hands en moest het veld verlaten.

Na 6 minuten extra tijd ging de wedstrijd als een nachtkaars uit…. maar we staan wel bovenaan…..en dat duurt zeker tot half februari…..da’s een lekker gedachte.

Fijne feestdagen gewenst !

 

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer