Benefietgala voor studenten Landstede

20 december 2007 is er voor de studenten van de Landstede te Zwolle een benefietgala georganiseerd. Tijdens het gala zal DJ Lipinsky optreden. De opbrengst van de entreebewijzen komt geheel ten goede aan Comedor Infantil. Het initiatief voor het organiseren van een benefietgala komt van een Zwolse studente toerisme tevens van de Landstede.

Tijdens het gala zal initiatiefneemster Wendy de Wild een cheque overhandigen aan de voorzitter mevrouw C. Bleumer van de Stichting Comedor Infantil. Comedor Infantil is een project in Bolivia. In een oud kerkgebouw heeft een groep vrijwilligers een eet en studiezaal ingericht. Iedere dag komen er meer dan 275 kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Zij krijgen daar (bijna) gratis een warme maaltijd; vaak het enige wat ze op een dag nuttigen.

 Er is ook een leraar aanwezig die de kinderen schoolondersteuning biedt.  Kinderen die ziek zijn krijgen, indien nodig, medische hulp vanuit het project. Met de Kerst krijgen de kinderen altijd iets praktisch en bijzonders. Een keer per maand zijn er gesprekken met ouders en verzorgers van de kinderen. Er wordt dan gesproken over hygiëne, voeding, alcoholisme, etc.  Doel van deze begeleiding is dat zowel ouders als kinderen gestimuleerd en geholpen worden om iets te veranderen aan hun op het eerste gezicht uitzichtloze situatie. Investeren in een gebouw is meetbaar en waarneembaar; investeren in mensen niet.  Daar heb je geloof voor nodig.  Je moet geloven dat door je hulp deze kinderen zo ver komen dat ze op eigen benen leren staan zodat ze later de mogelijkheid hebben om zelf beslissingen in het leven te nemen.

Het gehele gala is mogelijk gemaakt dankzij een hoofdsponsor en vele andere sponsoren en vrijwilligers.

Het gala vind plaats  op donderdag 20 december in Partycentrum de Bierton gelegen aan de schellerbergweg 27 te Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ja leuk he herbert ;D maar ons kerstgala is anders dan die van de rest ;D De opbrengst van de entreebewijzen komt geheel ten goede aan Comedor Infantil. Met dank aan onze hoofdsponsor Power Force Zwolle

    Groetjes Wendy de Wild
    initiatiefneemster en organisator

Reageer