Cursus voor cafémedewerkers COC Zwolle

Een groep medewerkers van het café van COC Zwolle heeft zaterdag 15 december 2007 een cursus gevolgd over alcohol en drugs in de horeca. De training werd gegeven door Tactus Verslavingszorg en is mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle. De cursus wordt aangeboden aan alle Zwolse horecapersoneel.

Honderden mensen bezoeken wekelijks het café van COC Zwolle. De zaterdagavond is de drukste caféavond, waarbij ook de dansruimte geopend is. Vele tientallen vrijwilligers bemensen de bar en verzorgen de garderobe en het toezicht. Kennis over drugs- en overmatig alcoholgebruik is daarbij van belang. Tijdens de training kwamen de risico’s van drugsgebruik en overmatig alcoholgebruik in het uitgaanscircuit aan de orde. Ook leerden de deelnemers meer over regelgeving en het omgaan met klanten die een glaasje te veel op hebben.

De gemeente Zwolle werkt in het kader van het project ‘Veiligheid op Straat’ samen met de politie en horeca aan een veilig uitgaansklimaat in de Zwolse binnenstad. In het Integraal Horecabeleid 2007 zijn de plannen voor de cursussen over alcohol en drugs vastgelegd.

Vrijwilligersbeleid

In totaal zijn circa honderd vrijwilligers actief bij COC Zwolle. Naast de activiteiten in het café verzorgen zij ook voorlichting op scholen, de hulp- en informatietelefoon en –chat, de gespreksgroep, het magazine en allerlei ondersteunende diensten. De vereniging vindt een goede ondersteuning van de medewerkers van groot belang. Daarom wordt veel aandacht besteed aan trainingen en onderling overleg.

COC Zwolle is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Een overzicht van de werkgroepen waarbij mensen zich kunnen aansluiten is te vinden op de website.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland. Meer informatie is te vinden op www.coczwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer