Buurt boos over locatie en tijdstip melkbusschieten

Dat de gemeente Zwolle de jeugd stimuleert om met carbid te gaan schieten op oudjaarsdag wordt niet door iedereen gewaardeerd. Enkele bezoekers van Weblog Zwolle melden, dat de gemeente onvoldoende aan de dieren, kinderen en buurtbewoners bij de aangewezen locaties heeft gedacht, en zijn hier boos over. Het betreft hier met name klachten over locaties in de wijken Holtenbroek (flats Palestrinalaan) en Dieze (Park De Hogenkamp). Vooral dat het schieten met melkbussen al vanaf 10.00 uur ‘s ochtends kan is de bezoekers een doorn in het oog.

“Dit jaar kan de jeugd lekker hard gaan knallen met carbid”. Dat bericht van de gemeente Zwolle werd de afgelopen week gepubliceerd. Volgens de gemeente willen steeds meer jongeren de jaarwisseling met melkbussen carbid schieten. Dit kan op 31 december na 10.00 uur tot 1 januari voor 02.00 uur. Er is een aantal plekken (Lees verder) aangewezen waar dit wordt toegestaan. Er is geen landelijke wetgeving die carbidschieten verbiedt. Gemeenten kunnen het schieten van Carbid zelf regelen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). De gemeente Zwolle evalueert na de jaarwisseling of het noodzakelijk is een bepaling in de APV over melkbusschieten op te nemen.

Melkbusschieten is toegestaan in de wijken:

·         Zwolle-Zuid: Schellerpark

·         Berkum: op grasveld bij Campherbeekschool

·         Westenholte: grasveld bij de sportvelden

·         Stadshagen: grasveld bij de Klokkengieterlaan,

·         Holtenbroek: grasveld langs Palestrinalaan en Bellinistraat

·         Terrein Sportvereniging De Marslanden

·         Wijthmen: bij Kulturhus

·         Dieze: Park Hogekamp op het voetvalveld

Deze locaties zijn volgens de gemeente Zwolle gekozen om de geluidsoverlast voor de woon- en leefomgeving zoveel mogelijk te beperken.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Betekent dit overigens dat het nu nog niet mag? Bijvoorbeeld in de nieuwe tunnel tussen Westenholte en Stadshagen? ;D
  (Ze zijn in ieder geval al een paar dagen flink bezig de akoestiek van de tunnel te testen)

 2. jurie souman hattem z z straatweg richting wezep ;D
  daar koop je goed carbid
  laat de jeugd 40+ ook 😀 ;D 8) maar lekker knallen met die ballen

 3. Als je geen zin hebt om achter ballen aan te hollen, landbouwplastic over de melkbus en dat ‘vastbinden’ met een binnenband van een fiets werkt net zo mooi. Mja, heb je wel flink wat stukken landbouwplastic nodig ;D

 4. Het is ook weer ongelovelijk….
  de azijn zeikers zijn weer bezig..
  dat zijn de zelde type mensen die tegen de veronica boot zijn.
  klagen over te veel geluidsoverlast met straat vestival tegen een casino zijn in het fc zwolle stadion etc.etc…

  Ga verhuizen naar friesland AUB….

  Nou ik laat de bussen mooi knallen met oud en nieuw..
  en ik zal ze matsen..
  begin pas rond de middag..
  wel eerst ff lekker uitslapen in mijn vakantie he… 😉

 5. In berkum geen karbitschieten? Waar ben je geweest de laatste jaren? Juist in Berkum is het traditie om met oud en nieuw karbit te schieten. Ik Berkum was jaren geleden een groep die als enige een vergunning hadden om te schieten. Er stond toen over de 100 melkbussen en olievaten. Nu staat op die plek de ijsselbolder. Laat die jongens lekker schieten, al vind ik wel dat de politie af en toe een oogje in het zeil moet houden. Ik ga vanmiddag ook eens de melkbus uit de schuur halen.

Reageer