Ook inzameling papier Westenholte en Stadshagen

Gemeente Zwolle start vanaf 4 januari 2008 ook bij laagbouwwoningen in Westenholte en een gedeelte van Stadshagen met de huis-aan-huisinzameling van oud papier via blauwe papiercontainers. Dit gebeurt in navolging van de papierproef in Aa-landen, Brinkhoek en Spoolde. Met de proef wil de gemeente Zwolle onderzoeken of een efficiëntere scheiding van oud papier en karton uit het restafval mogelijk is.

Ongeveer 2500 huishoudens in Westenholte en Stadshagen hebben inmiddels de blauwe papiercontainer en informatie over de nieuwe wijze van papierinzameling in hun buurt ontvangen. De papiercontainer wordt in Westenholte en Stadshagen elke eerste vrijdag van de maand huis-aan-huis opgehaald door ROVA in samenwerking met Muziekvereniging Excelsior.

Voordelen

De papiercontainer biedt een goede, ruime en droge voorziening om oud papier op te bergen en aan te bieden. Dit betekent geen rondslingerend papier in de schuur of tijdens de inzameling met zware stapels papier over straat door regen en wind. En de papierinzameling zorgt voor een betere afvalscheiding en papierrecycling. Het papierafval wordt op deze manier niet verbrand maar wordt het gerecycled tot nieuw papier. Het verwerken van papierafval via de restafvalcontainer is daarmee goed voor het milieu en het bespaart kosten. De inkomsten uit de papierinzameling in Westenholte en Stadshagen komen ten goede van Muziekvereniging Excelsior.

In het voorjaar 2008 worden de proeven van de papierinzameling geëvalueerd. Naast de papierinzameling via de papiercontainers blijft het mogelijk om oud papier weg te brengen: naar het afvalbrengstation van ROVA aan de Rijnlandstraat 2 of naar de Stichting Kringloop Zwolle aan de Hertenstraat 8 en de Nieuwe Deventerweg 6.

Meer informatie over het aanbieden van uw afval vindt u in de afvalwijzer of op internet: www.afvalzwolle.nl of www.rova.nl. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de wijkservicelijn van gemeente Zwolle, telefoon (038) 498 33 00 of met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Op zich niet veel mis mee. MAAAR: Heb jaren met succes om de zoveel tijd, nog gezellig ook, op dinsdag oud papier in een Rova-wagen opgehaald. Opbrengsten voor de school, dit is mijn laatste schooljaar. Maar krijgt de school straks NIXXX meer??? Alle opbrengsten van W.holte en S.hagen naar de toeteraars?

    De inkomsten uit de papierinzameling in Westenholte en Stadshagen komen ten goede van Muziekvereniging Excelsior.

Reageer