Boek over archeologische vondsten in Zwolle

Janco Cnossen, wethouder archeologie, presenteerde vanmiddag het boek ‘Gevonden verhalen. Archeologische speurtochten in Zwolle: Het verhaal achter de vondst’. De besproken vondsten lopen sterk uiteen: bijvoorbeeld een tinnen pispot, een mooi bewerkte houten messchede, pelgrimsinsignes, een houten penis, kinderspeelgoed en een pasglas. Twintig boeiende verhalen en kleurige foto’s en illustraties werpen een licht op lang vervlogen tijden.

Het boek is uitgegeven ter ere van het twintigjarig bestaan van de archeologische dienst van Zwolle. Janco Cnossen: ‘Zwolle heeft de afgelopen twintig jaar vaak archeologische hoogtepunten meegemaakt, denk aan de skeletten uit de Broerenkerk die het landelijke nieuws haalden. Met dit boek willen we hier bij stilstaan en al die mensen die hebben meegeholpen bedanken.’

De verhalen zijn geschreven door Hemmy Clevis, Olaf Goubitz, Jaap Hagedoorn, Jan de Jong en Michael Klomp. Het boek is vanaf heden te krijgen bij boekhandelaar Waanders en kost € 12,95 Het boek is ook te bestellen via internet, www.halos.nl.

Artikel delen:

Reageer