Veel interesse in Zwols Popkoor

Sinds enige maanden is er in Zwolle een Pop&Rockkoor dat gecoached wordt door Karen Peterson.

Het koor zingt Popmuziek en Rock, met af en toe ook een song uit een Musical of een swingende Gospelsong. Het koor is in september gestart en telt inmiddels al ruim 60 leden. Maar meer stemmen zijn van harte welkom.

Er worden geen stemtesten gedaan en het koor gebruikt geen notenschrift. Alle leden ontvangen per nummer een CD met daarop de verschillende stempartijen. Met het oefenmateriaal (CD en songteksten) bereidt het koorlid het lied voor en gaat het samen repeteren heel eenvoudig. Daarbij kiest elk koorlid per song de stemgroep die het beste bij hem of haar past.

Voor de instrumentale begeleiding tijdens de repetities en optredens wordt gebruik gemaakt van professionele geluidsbanden. Karen Peterson heeft meerdere koren waarmee zij al bewezen heeft dat op deze manier door amateurs een zeer professioneel resultaat wordt verkregen.

Het koor doet niet aan ‘bewegen’ of koorkleding, maar enthousiasme en uitstraling van het koor zijn wel belangrijk. Een uitgangspunt van het koor is dat plezier vanzelf kwaliteit maakt. Ook zijn er geen leeftijdsgrenzen of wachtlijsten.

Potentiële leden die direct van start willen, zijn welkom op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Zamenhof aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Gewoon een avond geheel vrijblijvend komen kijken of het leuk is om mee te doen, is ook mogelijk.

Ook via het e-mail kan men zich aanmelden of terecht voor vragen over het koor: info@karenpeterson.nl of telefonisch: 0615 – 657373.

Op de website: www.poprockkoor.nl is meer informatie te vinden over het koor.

Artikel delen:

Reageer