Controle verboden artikelen op TAK-college

In het kader van het convenant “De Veilige School” (sinds 2000) werden op dinsdag 18 december alle kluisjes van de leerlingen van het Thomas a  Kempis College, locatie Schuurmanstraat, gecontroleerd op gevaarlijke en/of verboden spullen. Deze controle werd uitgevoerd door Jan Witte en Albert Knol (wijkagenten) en hun collega Mevlit Akca. Ook de prefectuur was erbij; de heren Zwarthof, van Andel en Löhr hielpen de politie met het nakijken van de kluisjes.


Foto: Toine Poelman

Sinds 2000 hebben de Zwolse Scholen, de Politie, het Openbaar Ministerie en de Gemeente Zwolle een overeenkomst getekend, waarmee is afgesproken om gezamenlijk een herkenbaar en uniform veiligheidsbeleid te voeren op de Zwolse Scholen. De folder ´Er zijn grenzen, punt uit!´ is o.a. ook een onderdeel van dit beleid Het is de bedoeling dat de controle van de kluisjes een aantal keren per jaar wordt uitgevoerd.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Zou idd wel een passend slot zijn, wat is er allemaal gevonden. Zijn die jongen met lichte drugs in de kluisjes ook al de pineut?
    Waarom TaK, is de pakkans daar het grootst?
    Het lijkt ook of ALLE Zwolse scholen een overeenkomst hebben getekend. Komen die ook allemaal aan de beurt?

Reageer