Vrienden tegen hoog kantoorgebouw

De Vrienden van de Stadskern in Zwolle noemen het een kwalijke zaak dat er naast de ABN Amro-toren opnieuw een hoog kantoorgebouw komt.

Volgens voorzitter Lettinga moest de ABN Amro-toren een vrijstaand markeringspunt zijn, maar nu wordt er een hoog gebouw naast gezet. De Vrienden van de Stadskern bekijken of ze iets tegen de geplande toren kunnen ondernemen. De vereniging vindt dat in Zwolle helemaal geen hoogbouw moet komen. Dat zou niet passen bij het kleinschalige karakter van de oude binnenstad.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Tuurlijk, die vrienden (alleen van zichzelf) zijn toch overal tegen. Zielige ouwe mannetjes die door oma eens wat vaker de deur uit gekickt moeten worden en niet in de watten moeten worden gelegd.

  Maar neemt iemand, de politiek of zo, die zure club nog wel serieus?

 2. Hoogbouw in Zwolle was toch al lang uitgediscussieerd met als resultaat zones waar het WEL (langs A28) en zones waar het NIET (binnenstad, omgeving Peperbus) mocht.

  Tsjonge jonge, wat een pieperds…

 3. Nou idd, wat een gezeur weer. Als je je dan ergens druk over wilt maken, dan zijn er duizenden andere dingen die je kunt bedenken. Onbegrijpelijk dat deze vereniging zo bekrompen en zuur is dat ze bij elke bouwsteen gaan piepen. Laat me raden… het gemiddelde lid van deze zogenaamde vrienden van de stad: leeftijd om en nabij de 60, werkloos en verzuurd achter de geraniums. Doe daar waar je goed in bent: beschermen van historische gebouwen binnen de grachten. Daarbuiten: mond houden en meegaan met de tijd.

 4. Hun bezwaren tegen de IJsseltoren zijn in een eerdere rechtzaak ook vooraf afgewezen, omdat ze geen belanghebbende partij in die zaak waren.

 5. @Henk.
  Dat hebben ze dan ook tot in de treure gedaan helaas zonder resuultaat.Ze hebben weinig inspraak.De groep is te klein.Het zou een leuke politieke partij kunnen zijn.Dan hebben ze meer te vertellen.Zeker als die partij ook nog veel stemmen zou krijgen 8)
  Maar met projekten ver buiten de stadsmuren zouden ze zich dan niet moeten bemoeien.

 6. “Volgens voorzitter Lettinga moest de ABN Amro-toren een vrijstaand markeringspunt zijn, maar nu wordt er een hoog gebouw naast gezet”.

  Ehh….niet om het een of ander maar volgens de impressies van het masterplan Voorsterpoort was er helemaal geen sprake van dat de Ijsseltoren een vrijstaand markeringspunt zou worden. Er staat op die impressie meer (semi) hoogbouw. Daar komt bij dat als de Ijsseltoren er in haar eentje zou staan ze nogal verloren zou overkomen (Tour de Montparnasse, Parijs). Voor de rest moeten die binnenstad vriendjes gewoon niet zeuren en accepteren dat Zwolle in de vaart der volkeren meegaat. En als ze bang zijn dat ze de peperbus niet meer kunnen zien kunnen ze toch gewoon het dak op? Die van de Ijsseltoren, dan zien ze de peperbus wel.

Reageer