Zwolle heeft gevaarlijkste kruising van Overijssel

Zwolle heeft de gevaarlijkste kruising van Overijssel. Het gaat om de kruising Campherbeeklaan-Kranenburgweg. Dat zegt het regionaal orgaan verkeersveiligheid op basis van de ongevallencijfers vanaf 2004.

Op het kruispunt gebeuren veel ongelukken met bromfietsers. Dat komt doordat het fietspad voor beide richtingen is en er veel sluipverkeer rijdt. Zwolle wil de weg de komende jaren aanpakken. Op de tweede plaats staat de kruising Deldensestraat-Europaweg in Borne en derde is de kruising Ambachtstraat-Betuining in Almelo.
 
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Een andere irritante kruising vind ik Middelweg – Bachlaan. Eigenlijk zouden daar verkeerslichten moeten komen, maar dan wel zo, dat als je vanaf de Zwartewaterallee komt, je wel groen hebt, anders sta je nog meer te wachten.

 2. Op het kruispunt gebeuren veel; ongelukken met bromfietsers. Dat komt doordat het fietspad voor beide richtingen is en er veel sluipverkeer rijdt.

  Dat is juist de reden dat de bromfietsers binnen de bebouwde kom op de openbare weg moesten rijden toch?
  Een beetje een eigen schuld-dikke-bult verhaal.

 3. Ik moet mezelf even verbeteren. Kwam er vanochtend weer langs, dus even gekeken.

  Dat bord bebouwde kom staat er niet meer. Zal al wel lang geleden weggehaald zijn. Volgens mij staat het nu bij de Vechtbrug.

  Het is dus wel binnen de bebouwde kom. Maar de Kranenburgerweg is 70 km/h, dus ik kan me voorstellen dat bromfietsen daar niet mogen komen. Ik zie er in ieder geval nooit eentje rijden.

Reageer