Nieuwjaarsduik Zwolle 2008 steunt scoutinggroep

De opbrengst van de zesde Nieuwsjaars sponsorduik in de Zwolse Agnietenplas gaat naar de begin dit jaar opgerichte scoutinggroep Renatum 57. De scouts van deze jonge scoutinggroep zijn dit jaar dan ook nauw bij de organisatie van de nieuwsjaarsduik betrokken.


Archief foto 2007 bij de Agnietenplas

Het gaat goed met deze nieuwe scoutinggroep. In april werd gestart met de speltak Esta’s (7 tot en met 11 jaar); begin volgend jaar komt er een tweede speltak bij: scouts: 11 tot en met 14 jaar. Maar uitbreiding van leden betekent ook dat er meer leiding nodig is… Zes jaar geleden werd het initiatief van de sponsorduik in de Agnietenplas geboren doordat een groep jongeren van het Leger des Heils een originele sponsormethode zocht voor een reis naar Engeland. Toen dook een tiental mensen het ijskoude water van de Agnietenplas in en dat leverde een bescheiden bedrag aan sponsorgeld op.

Maar het idee was geboren om er een jaarlijks evenement van te maken. Deelname en de belangstelling groeiden per jaar en steeds werd de opbrengst geheel geschonken aan een goed doel. Zo kon al eens een Zwolle ontwikkelingswerkster met het geld van de sponsorduik nieuwe schoenen en kleren kopen voor kinderen van een weeshuis in Zuid-Afrika. Speelgoed kon worden aangeschaft voor de kinderen die in de Noodopvang van het Leger des Heils terecht zijn gekomen, twee jaar geleden ging de opbrengst naar de stichting SEIN; vorig jaar ging het geld naar het Vitens waterproject ‘Water for Life’.

Op nieuwjaarsdag om klokslag 12.00 uur zal het startschot klinken. Inschrijven en sponsoren kan ter plekke (de bekende ‘kerstpot’ staat voor dit doel gereed) tot vlak voor het startschot. Minimale inleg bedraagt  € 3,–. Evenals voorgaande jaren is de Soepbus van het Leger des Heils aanwezig. Ook de opbrengst van de soep- en chocolademelk-verkoop gaat in z’n geheel naar het goede.

Er is wederom een grote tent beschikbaar voor het omkleden. Medewerking verlenen de gemeente Zwolle, de beheerder van de Agnietenplas en de EHBO afdeling Zwolle.

De startplaats aan de Agnietenplas wordt door middel van linten, vlaggen en vuurkorven aangegeven.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Skerp Han hahaha. @ Admin: Zal eens informeren of er een paar regels van de organisatie van de Milligerplaya-nieuwjaarsduik richting jullie kunnen.

  ==========

  Prima idee !

 2. Scouting brengt de kinderen dichter bij het geloof. dat is dus het goede doel! En je hebt volgens mij geen idee wat het draaien van zo’n groep kost he?! Dus het is niet zo dat we het leger des heils hiermee spekken, maar het is voor de kinderen die bij de scouting zijn en nog komen! Voordat je je oordeel velt, verdiep je maar eens in scouting en het doel van onze scoutinggroep!
  Kijk eens op: http://www.ldhscouting.nl/renatum57
  Iedereen die meedoet en/of sponsort; bedankt!!! 😉

 3. Bezord het geloof aan de deur? Seieus goed initiatief. “Geloof” een beetje onder de aandacht brengen zo rond de Kerst. Maar zo algemeen, bedoel Islamieten geloven ook. Is de boodschap van tolerantie, zoals vandaag gepredikt door Bea niet de boodschap?

Reageer