Programma Kerst-Inn Zwolle

Het definitieve programma van de ‘Kerst-Inn Zwolle’ is rond. Het evenement vindt op donderdag 20 december plaats van 14.00 tot 22.30 uur en wordt gehouden in het historisch centrum van Zwolle. Het kloppend hart van het stervormig ingedeeld stratenplan zal zijn de Grote Markt, waar o.a. 3FM Serious Request en diverse optredens van de band Leaf en koren te zien zullen zijn.

In de bibliotheek aan de Diezerstraat zal in de Statenzaal van 14.00 uur tot 18.00 uur een kerstverhaal worden voorgelezen door Voorleeskampioene Mona Boelm. Het kerstverhaal wordt gelijkertijd uitgebeeld door studenten van Landstede. Deze theatrale vertelling vindt doorlopend plaats. Leerlingen van de Koningin Emmaschool maken in het kader van een ‘groenproject’ op school kerststukjes in de bibliotheek onder begeleiding van hovenier Peter Helmink. Natuurlijk ontbreken de traditionele én minder traditionele kerstliederen niet in de bibliotheek. Tussen 18.00 en 21.30 uur zijn er diverse optredens van Zwolse koren in de Statenzaal, het Biebcafe en bij de ingang van de Statenzaal. Blent, het Haerster Koor en Anthem dragen hun steentje bij aan een sfeervolle Kerst-Inn Zwolle.

Op het Grote Kerkplein vindt men naast talloze kramen ook de kinderactiviteiten zoals o.a. ponyrijden en een kindertrein. Ook zal hier natuurlijk de suikerspinnenkraam niet ontbreken. 

Op de Grote Markt staat de originele Coca-Cola truck geparkeerd met hierin een BN’er. Men kan voor een tientje naar binnen, de opbrengst gaat naar het goede doel. 3FM Serious Request zal ’s middags live uitzenden vanaf de Grote Markt en tussen vier en zes zal de Utrechtse band Leaf, bekend van de hit Wonderwoman, optreden. Om 15.00 en 16.00 uur organiseert de VVV een speciale groene kerstwandeling door Zwolle, deze is onder leiding van Frans Theunissen. Men kan zich melden bij de Hoofdwacht, links naast de ingang van de Grote Kerk. Vanaf 18.30 uur treden op de Grote Markt beurtelings The Melody Singers en Gospelkoor Respons op met een speciaal kerstrepertoire. Verder is op de Grote Markt een winterterras ingericht met tal van etenswaren en presenteert Grolsch haar winterbier.

Tussen de kramen van de kerstmarkt zal uiteraard de kerstman rondlopen en af en toe kleine presentjes uitdelen. Ook is er veel groen kersttheater op straat, theatergezelschap Green Thingz zal tijdens het gehele evenement zijn kunsten vertonen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ziet er goed uit; alleen de foto al straalt heel wat meer uit als de binnen”stad” van Steenwijk. Waar ik net vandaan kom. Morgen helaas waarschijnlijk weinig tijd om een bezoek aan onze geweldige, sfeerrijke stad te maken. Toch kopieer ik het Programma wel even.

 2. voor een hoofdstad als zwolle is dit oer saai en totaal niks leuks voor ons. ja, een dooi kale boom! waarom is er geen schaatsbaan? nee, miljoenen euro’s geven ze uit voor een bestrating (melkmarkt) compleet met funderingen en wat al niet meer voor die boompjes? de boel ligt al meer als een jaar open. maar leuke dingen regelen hoe maar. zondag was ik in arnhem nou daar weten ze wel hoe het moet!!

  dorp stad zwolle

 3. @Bennie, jij mist die schaatsbaan (organisator was hr. Donders oa) maar toen ie er al die jaren was schreeuwde je toen ook “Wij zijn zo’n gave stad en die ijsbaan is zo’n succes!”. Kom maar met een concrete vergelijking Arnhem/Zwolle. Tuurlijk is het daar bourgondischer en hebben ze een gezellige geconcentreerde Horeca-buurt. Hebben ze ook veel en drukbezochte festivals? En wat mankeert er allemaal aan Zwolle?

 4. @ Dick

  Bennie heeft natuurlijk wel een beetje gelijk het kan altijd grootser en mooier en die schaatsbaan, die had er natuurlijk gewoon moeten staan ze hebben zelfs in Ommen een schaatsbaan man kom op…..

 5. @ natascha en @ Dick
  kan zien dat je in de loop van het 4e kwartaal de krant niet gelezen hebben, de exploitant had namelijk geen vergunning aangevraagd of dit te laat gedaan om nog een schaatsbaan te regelen 🙂 😉 😀 ;D >:( >:( >:(

 6. @be: bedankt voor de info. Terrechte opmerking trouwens, maar ik vind de Stentor, zo slecht en duur bovendien heb ik dagelijks niet de tijd de krant goed te lezen. Als je iets doet moet je ’t goed doen. Met al die gratis krantjes kun je door de reclame heen soms nog wel eens wat nieuws tegenkomen. Anders lees ik het hier wel 😉

Reageer