SWO Zwolle organiseert stoelhonkbal

Ook op oudere leeftijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Maar wat als je nu slecht ter been bent, een rollator gebruikt en je wilt toch iets sportiefs doen? Sportmedewerkster Marloes Holterman van Stichting Welzijn Ouderen Zwolle weet hier wel een antwoord op. In januari introduceert zij voor belangstellenden iets nieuws: stoelhonkbal. Een in Nederland onbekend fenomeen dat in Amerika beter bekent staat als ‘armchairbaseball’. “Het is een heel gezellige activiteit”

Op 4 januari wordt er tijdens de nieuwjaarsinloop van 15.00 -17.00 uur in dienstencentrum ‘De Riethoek’ een demonstratie stoelhonkbal gegeven, door adviseur Marjan van Tellingen van ANBO. De ANBO voor 50-plussers is een vereniging van, voor en door 50-plussers. Het spel wordt gespeeld in een zaal met twee teams die elk ongeveer elf leden tellen. De spelregels lijken op die van honkbal. Alleen wordt deze veldsport nu uitgevoerd voor een schuin opstaande houten bak van negentig graden met daarin negen gaten. De deelnemers mogen intussen terwijl er wordt gegooid en aangetikt op één van de drie ‘honken’ of andere stoelen vlakbij zitten.

Er wordt geen knuppel gebruikt maar stoffen zakjes met rijst. Om punten te behalen, moeten die in een bak met gaten en met cijfers vanaf de ‘thuisplaat’ worden gegooid. Het spel stoelhonkbal is oorspronkelijk afkomstig uit Amerika.

Mijn collega’s en ik willen senioren bij de geraniums weghalen en de mensen proberen actief te houden. Geïnteresseerden mogen het spel op 4 januari uitproberen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.”

Voor meer informatie: Marloes Holterman tel. 038-8515784 e-mail: marloesholterman@swo-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer