Miljoen uitleningen voor Bibliotheek Zwolle

Op woensdagmiddag 19 december om ongeveer drie uur stond de teller bij Bibliotheek Zwolle op een miljoen uitleningen. Bibliotheekdirecteur Tineke van Ham was verguld met deze mijlpaal en trakteerde de 1000.000ste op een verrassingsmand met cadeaus. Voor de bibliotheek is dit resultaat extra feestelijk omdat het aantal uitleningen sinds jaren weer in de lift zit.

Voor mw. A. Giovanella leek het een gewoon bezoekje aan de bibliotheek in Stadshagen. Maar direct nadat de boeken/cd’s waren geleend bij de leenautomaat,  kwam Bibliotheek Zwolle in de persoon van directeur Tineke van Ham in actie. Mw. A. Giovanella was blij verrast toen zij hoorde het miljoenste exemplaar van 2007 geleend te hebben bij de bibliotheek. Met de felicitaties kreeg mw. A. Giovanella een mand vol cadeaus uit handen van de directeur. Van Ham roemde de nieuwe bibliotheek in Stadshagen en gaf uitleg bij een van de cadeaus: een Tom-Tom.

Sinds aan aantal jaren lopen de aantallen uitleningen bij bibliotheken in ons land langzaam terug. Daar staat tegenover dat de website en de databanken van de bieb steeds meer bezocht worden. Met het behalen van de 1000.000ste uitlening heeft Bibliotheek Zwolle het tij gekeerd en zit Zwolle zelfs in de lift. Door een andere aanpak met meer aandacht voor de vraag van de klant is het de bibliotheek nu gelukt om de magische grens –een miljoen uitleningen- te bereiken. Daarbij speelt ook een rol dat de bibliotheekklanten sinds dit jaar kunnen zoeken en bestellen via zoek&boek, een landelijk netwerk met 35 miljoen media.

Artikel delen:

Reageer