Wijkagenten Zwolle zoeken ‘vrienden’ op Hyves

Jongeren brengen steeds meer uren door achter de computer, en niet alleen voor het maken van huiswerk… Uren worden er gevuld met het ‘chatten via MSN’ en het ‘krabbelen via Hyves’.  En ook de wijkagenten van Zwolle Noord zitten nu op Hyves, om zodoende voldoende feeling te houden met de jeugd.

Via internet maken jongeren deel uit van dynamische netwerken die lopen via MSN, Hyves en/of andere webspaces. Sommigen hebben naast hun ‘echte’ leven een tweede leven dat zich geheel afspeelt in de virtuele wereld. In het contact met de jongeren is het van belang dat de politie inzicht heeft in deze netwerken en ze waar nodig weet te gebruiken. Vanuit de politieprofessie kan namelijk op diverse wijzen van internet gebruik worden gemaakt. Enerzijds is het een middel om je als wijk- of jeugdagent actief te profileren in het contact met jongeren/wijkbewoners en anderzijds kan het gebruikt worden ten behoeve van opsporing.

Met de tijd meegaan
Het is van belang mee te gaan met de nieuwe media en niet op voorhand het gebruik ervan te beperken. “We willen immers de aansluiting met de jeugd behouden.” Een profielsite kan voor wijk- en jeugdagenten een goede manier zijn om contact te krijgen en te onderhouden met jongeren. Het aanmaken van een professioneel profiel op dergelijke websites dient beschouwd te worden als een extra middel in de communicatie richting jongeren.

Wijkagenten Michel Engel en Karin den Besten op Hyves
In Zwolle-Noord zitten Karin den Besten (wijkagent Stadshagen) en Michel Engel (wijkagent Westenholte) op Hyves. Zij hebben inmiddels al aardig wat bezoekers gehad en hebben ook al nieuwe “vrienden”. Op deze wijkagenten-hyves staat niks vermeld over het privéleven van Karin en Michel, maar alles is werkgerelateerd. Mocht u ook op Hyves zitten, wees dan voorzichtig welke privé-informatie u prijs geeft via het internet, want iedereen kan erbij. En niet iedereen heeft daar goede intenties mee. 

Zie:

http://wijkagentengel.hyves.nl/

http://wijkagentdenbesten.hyves.nl/

Bron: Politie Zwolle Noord

 

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Doet mij goed dat ook wijkagenten niet snappen waar hyves eigenlijks voor is.
    Dan klik je bij http://wijkagentengel.hyves.nl en het eerste dat je ziet is dat er een blond meisje uit NIEUWLEUSEN (hoezo wijkagent 8) )van 17 meldt dat ze dat beter over msn kunnen bespreken 😉

    Of is het mijn geest die zoiets meteen vreemd vindt ;D

  2. Hyves is wel een mooie krabbelsite om in contact te komen met een wijkagent ,maar dan moeten ze wel terug reageren en niet voor de lol erop zitten .want dan kunnen ze beter de straat opgaan is het voor de dames ook veiliger met die aanrandingen de laatste tijden

Reageer